VG debatt - inlägg sedan 30/6 kl 15.15


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 1 augusti 2022 kl 10.04
Gårdagens match var en fotbollshöjdare. Det var länge sedan vi spelade så bra, tyvärr gav vi bort två mål och Al-Hakim ett. Lägg till det ribbor och bra räddningar av Häcken så blev det 4-4.

Nu är det vår tur att ha flyt med stolpe in och domslut med oss. Fem raka segrar och vips är vi med i toppstriden igen. Heja dig gule.


Magnus Karlsson, Varberg - måndag 1 augusti 2022 kl 13.36
Jag tycker Elfsborg ska vara glada för en poäng igår även om de t ex hade en frispark i stolpen i andra. Häcken kändes lite vassare större delen av matchen, särskilt i första, då deras taktik med att låsa uppspel från backlinjen skapade stora problem för Elfsborgs försvar och spel. När det inte har någon Anders svensson som kan gå ner och hjälpa till att spela sig genom (eller Simon Olsson för den delen) mitten fick de skyffla i väg en långboll som Häckens bjässar till försvarare lätt kunde ta hand om och de kunde börja om. Häcken har ett snabbt och rörligt vägvinnande passningsspel som Elfsborg lite saknar. Häcken kunde hota med snabbt passningsspel även mot ett etablerat försvar vilket Elfsborg har svårare med. Om man klarar av Elfsbergs kontringsspel är mycket vunnit för motståndarna. När Elfsborg väl skapade något var det ofta, tyckte jag, genom Baidoo (bra i första) eller Gudjohnsen som snodde bollen högt upp.

Ronnie Karlén, Falköping - måndag 1 augusti 2022 kl 14.11
I går var det 2 dåliga målvakter som mötte 2 dåliga försvar. Båda lagens anfall var okey och en mittfältare i varje lag var okey. Jerre visade sig vara Sveriges i särklass bäste anfallare men tror inte Häcken kommer räcka till. För dåliga bakåt. På olika forum framstår vi som otroligt gnälliga och skyller allt på domare och otur. Offerkoftan är sällan klädsam och gnället beror på att laget presterar dåligt,folk står bakom mål,kanske druckit nån öl i sommarvärmen och ser inte situationer ordentligt. Där är Tv och repriser överlägsna. Blir bara pinsamt att höra allt gnäll om domare när vi spelar. Behållningen i går var Alms mål som höjde hans marknadspris eller ev sign on med ytterliggare 500 tusen. Vår isländske vulkan tog defenitivt över centerplatsen i går och MB visade upp sig ordentligt på mitten. Totalt sett får vi vara nöjda med 1 poäng,vilket inte duger. 7 matcher i rad utan vinst och hönsgård för det mesta på egen planhalva. Det enda som var riktigt godkännt är insatsen av alla möjliga bland fans,personal och lagens båda spelare mfl som gjorde en stark insats i mänsklighet och empati.

Roland Dellton, Lerum - måndag 1 augusti 2022 kl 20.41
Simon Olsson i Nederländerna för kontraktsskrivning enligt uppgifter. Utan honom, Frick, Gudjohnsen och Römer borta mot Mjällby kan det bli jobbigt 😁

Mikael Häggström, Borås - måndag 1 augusti 2022 kl 21.04
Gudjohnsen är INTE avstängd. En varning stryks då det spelades tio omgångar utan han fick någon varning.

Roland Dellton, Lerum - måndag 1 augusti 2022 kl 21.15
Mikael-tack, utan dig hade siffernissarna på Discovery fått reagera ensamma👍👍

Roland Dellton, Lerum - måndag 1 augusti 2022 kl 21.30
...och på förbundets hemsida har han fortfarande tre gula kort. Förvånad?

Peter Olsson, Borås - måndag 1 augusti 2022 kl 21.34
Baidoo är väldigt intressant. Hult är förbryllande bra redan, har han inte blivit äldre när han varit utomlands?

Mitt förtroende för Elfsborg och Thelin är oförändrat och bergfast. Framtiden är gul.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 1 augusti 2022 kl 22.44
Det är nog fel att säga att en varning stryks. Guðjohnsen har fått tre varningar - i omgångarna 4, 15 och 16 - men han är alltså inte avstängd, tack vare regeln om tio varningsfria matcher i följd som gör att ett av de tre korten inte räknas i detta sammanhang. Men visst har han fått tre varningar!

Det står alltså rätt på förbundets hemsida, både på varningssidan och avstängningssidan. Sedan borde de för tydlighets skull markera på något sätt att ett av korten inte räknas när det gäller just avstängningar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 2 augusti 2022 kl 13.31
Peter>>> Instämmer, även här fullt förtroende.

Baido är just nu bäst på mitten. Tror han klarar att ta Römers plats mot Mjällby. Boateng får enligt mig gärna ersättas av Zeneli och Söderberg.

Zeneli kommer snart att bli vår nye Simon Olsson.

Kul att den nya regeln räddar kvar Gudjohnsen. Han kommer att sätta ett par på Listerlandet.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 2 augusti 2022 kl 14.16
Simon klar för Heerenveen.

Eric Sjölin, Borås - onsdag 3 augusti 2022 kl 11.07
Igår släpptes årets Vi Tillsammans-resa till Värnamo 21/8 och just nu fylls fjärde bussen! Priset är 275 kr för resa, matchbiljett och klassisk Elfsborgshatt. Anmälan på elfsborg.se

För alla som reser själva till matchen och vill ha biljett på bortasektionen släpps de inom kort med en speciallänk. Vi har ca. 1000 platser totalt på bortasektionen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 3 augusti 2022 kl 14.12
Stort grattis till Kerstin Wiklander som vann omgång 16.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 3 augusti 2022 kl 18.42
Eric >> Vill du även lägga en blänkare här på VG när biljetterna till bortasektionen släpps? Varbergsguliganerna tänkte ta Krösatåget till Värnamo. På förhand, tusen tack!

Mattias Palm, Fristad - onsdag 3 augusti 2022 kl 19.44
Tack för infon Eric! Jag instämmer med Jan-Ove, hade varit bra med lite info här.

Jan-Ove >>> Åker Varbergsguliganerna också ner på lördagen och sover över? Hade varit skoj att ses och snacka litet på lördagen, på lämplig pub isf.


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 3 augusti 2022 kl 21.15
Mattias >>> Tanken var så från början men vi fick kasta om lite i planeringen. Det hade varit riktigt trevligt att ses på lördag kväll annars. Vi åker 10.30 från Varberg på söndagen och ankommer Värnamo strax efter 13.

Mattias Palm, Fristad - onsdag 3 augusti 2022 kl 22.02
Jan-Ove>>> Synd!

Är det några andra guliganer som tänkt åka till Värnamo redan på lördagen så hade det varit skoj att träffas.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 4 augusti 2022 kl 16.41
Får ta på mig förlusten för U21 igår borta mot Blåvitt. Så länge jag var på plats var vi med i matchen, Blåvitt tog lite turligt ledningen med 1-0, Elfsborg spelade med i huvudsak U19-laget, enda A-lagsspelare som var med var Queasem och Zeneli.

I början av andra halvlek vräkte regnet ner och jag valde då att åka till Landvetter i förtid eftersom att bli genomdränkt inte lockade och resultatet blev ytterligare 3 mål i baken.

Kom igen och tippa Omgång 17.


Conny Johansson, Brämhult - fredag 5 augusti 2022 kl 19.31
Simon Olssosn börjar på bänken i dagens match mellan Heerenveen - Sparta Rotterdam

Eric Sjölin, Borås - fredag 5 augusti 2022 kl 21.53
Nu finns länken för att köpa lösbiljetter till bortasektionen i Värnamo. länk till kampanjsida

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - lördag 6 augusti 2022 kl 9.54
Tack Eric!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 6 augusti 2022 kl 10.00
Simon Olsson fick hoppa in i slutet borta mot Sparta Rotterdam i en match som slutade 0-0.

Med Simon borta vill jag se Baidoo, Söderberg och Römer på mitten imorgon.

Omgång 17 stänger tipsdörren klockan 15 idag.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 6 augusti 2022 kl 11.30
Baidoo helt klart, han verkar het. Römer är väl given trots tveksam form. Håller nog ändå Boateng före Söderberg just nu. Oavsett vilka som spelar måste hela laget sluta upp med att sjunka ner i källaren första kvarten efter paus.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 6 augusti 2022 kl 11.58
Beträffande omgång 15 var det 29 av 58 som slog mig. Tror inte att fler slår mig omgång 16. Match borta mot Mjällby från Hällevik i morgon eftermiddag. Vi mötte Mjällby i seriepremiären och fick stryk med 2 mål om jag minns rätt. Just därför tror jag att IFE kommer att vara supertända i morgon och kommer att vinna knappt men klart. 3 timmar kvar att tippa omgång 16. Gör det snarast.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 6 augusti 2022 kl 12.09
Omgång 17 och inget annat. Nu har jag tippat och jag var nr 49 som gissade omgångens resultat. Förresten ett varmt tack till herr Odhström som jag träffade efter matchen och som vanligt ett intressant och givande samtal. Tänk om alla i Sjuhäradsbygden var lika fanatiskt gulsvarta som herr Odhström och jag. Då behövde vi en arena för minst 75000 åskådare. Det vore nåt.

Bertil Lindh, Trollhättan - lördag 6 augusti 2022 kl 12.18
I samband med Häcken matchen träffade jag Emelie och betalade medlemsavgiften till Guliganerna. Kom vi upp till 1000 medlemmar vilket var målet? Emelie lovade skicka en faktura för 2023 vilket jag vill ha. Jag varken tror eller litar på tekniken.

Ronnie Karlén, Falköping - lördag 6 augusti 2022 kl 14.51
http://sverigesradio.se/artikel/skovde-aik-tappar-malkungen-kallas-hem-till-elfsborg. ....... Om nu Thelin sedan inte spelar honom kan Thelin avgå

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 6 augusti 2022 kl 15.08
Med supportrar som Ronnie behövs inga fiender. Hur är det möjligt att vara så negativ hela tiden?

Radio Skaraborg. BT, som var först med nyheten.

"Nu har Elfsborg kallat tillbaka 21-åringen – och när boråsarna möter Mjällby kommer Jack Cooper Love finnas med i truppen.

– Det ska bli fantastiskt kul att dra på sig Elfsborgströjan igen. Jag har längtat efter det länge, säger han. "

Lustigt nog inte ett ord på Elfsborgs hemsida trots att JCL gjort tre träningar med IFE under veckan.


Ronnie Karlén, Falköping - lördag 6 augusti 2022 kl 15.27
Lennart.. negativ. Konstaterar bara fakta. 5 vinster av 16 i serien. Åkt ut i alla cuper. 6 poäng efter gråvitt och inte nog med det. Vi har ju hela domarkåren mot oss och otur hela tiden enligt dom som frångår statistik och tabellplacering. Som Stefan Andréasson sa i BT i veckan. Det går ut på att vinna matcher och titlar. Tar man nu hem så låt honom få spela. Han har ju inte dugit förut men nu tar man hem honom. Varför? Är han bättre än dom som redan finns? Ska vi sälja spelare? Eller gör Linderoth ett för bra jobb? För får han inte spela förstör man mycket för honom som spelare. Och oavsett JCL,s medverkan får Thelin se till att plocka 3 poängare. Vi har vunnit 31% av våra matcher i allsvenskan,mot dåliga lag

Lars Alexandersson, Linköping - lördag 6 augusti 2022 kl 17.21
Ronnie >> Vilken startelva vill du se i morgon mot Mjällby?

Ronnie Karlén, Falköping - lördag 6 augusti 2022 kl 17.43
Lars.. med det materialet vi förfogar över hoppas jag på korpen,JL,LV,GH,NH mitt med MB,SH,MR och framåt RA,SG,JO. Tyvärr har jag satt en Holmen som städgumma på mitten då han kan rensa framför mittbackar. Tyvärr har vi inte mittfältare av yppersta kvalitet. Och tyvärr får nog spelare som tänker på annat starta. Sen inser jag att vi inte har material att räcka då mycket löngre upp i tabellen. Hade gärna sett JCL,och han kanske får Alms plats. Men JCL passar nog bäst i 442 och få hugga på allt. Men antar man kanske spelar Ondrejka,JCL och Söderberg då dom är potentiella försäljningar innan 9,e. Precis som Svein och Leo. Sista matchen att visa upp tänkta försäljningar. Vem vet. Kanske är nån norsk klubb som vill se JCL kapacitet i straffområdet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 11.49
BT har en intressant laguppställning. De räknar med att Johan Larsson inte startar eftersom han tydligen har en känning i låret och är osäker på spel. Dessutom har de Väisänen på bänken!

Rönning

Hult - Jarjuè - Holmèn - Strand.

Baidoo - Söderberg - Boateng.

Okkels - Gudjohnsen - Alm.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 16.37
Tydligen finns det en särskild regelbok för Sebastian Larsson i AIK. Att han bara får gult för denna brutala tackling är ett tydligt bevis på det.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 16.42
BT hade rätt på allt utom målvakten. Valdimarsson i mål istället för Rönning.

Hult - Jarjuè - Holmèn - Strand.

Baidoo - Söderberg - Boateng.

Okkels - Gudjohnsen - Alm.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 17.05
Bollen är sannerligen rund i år. Kalmar slog AIK med 1-0 och Sirius slog MFF med 2-1.

Nu skulle det smaka fågel med en trepoängare på Strandvallen. Heja di Gule.


Daniel Oskarsson, Borås - söndag 7 augusti 2022 kl 17.24
Jimmy tar alltså tillbaka superettan hetaste spelare och sätter han på läktaren??

Daniel Oskarsson, Borås - söndag 7 augusti 2022 kl 17.28
. Var visst fel i grafiken på discovery

Ronnie Karlén, Falköping - söndag 7 augusti 2022 kl 18.30
Går ju inte spela på en sån djävla plan,och en domare som följer regelboken. Tror faen att fåglarna stör spelarnas passningar också. Sätt in Strand och Noah i andra. Och några till,men ta ingen ut. Vi behöver nog va några mer. Nu vänder vi detta.

Jörgen Willborg, Borås - söndag 7 augusti 2022 kl 19.21
Är det inte cupen snart så vi kan få möta ett div 2-lag? Hade varit kul med en vinst.

Ronnie Karlén, Falköping - söndag 7 augusti 2022 kl 19.28
Jörgen... eller en ny Corona våg. Thelin är ingen vinnare. Vi tog fel kille i Skövde,inget ont om JCL. ....suck så djävla dåligt

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 19.57
Har Borås förvandlats till gnällbältet? Ja, vi släppte in ett billigt mål i början, men kämpar på och får betalt i slutet. Baidoo är min nye favorit. Heja di gule.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 7 augusti 2022 kl 20.03
Man vet aldrig, ibland kan det vara sådana mål som ger mod i truppen och vänder på steken! Hur som helst, jäkligt skönt med ett mål efter att ha svurit framför TV:n i 93 minuter!

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 7 augusti 2022 kl 20.24
Baidoo ser hyperintressant ut, inte bara för målet. Verkligen inget skönspel idag, men bra kämpat mot ett som alltid svårslaget Mjällby. Med Römer och Johan borta, Rönning och Väisänen bänkade och Simon O såld ställde vi ett ganska nykomponerat lag på benen och det funkade trots allt hyfsat.

Mot Peking kommer trepoängaren, det känner jag i min portvinstå.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 20.28
Vi som älskar Elfborg kan njuta av Baidoos mål.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 7 augusti 2022 kl 20.36
Johan>>> Du har rätt. Du ser att glaset är halvfullt.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 7 augusti 2022 kl 21.32
Poäng i matchens sista spark. Jag väljer, förstås, att se det som något positivt. Jag är också glad över att vi skapar chanser, inte ger upp och fortsätter mata på. Till slut ger det utdelning och visar både oss supportrar och spelare att vi inte är sämst i världen och att alla måste sparkas eller bytas ut!

Nu jävlar tar vi Peking!!!


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 7 augusti 2022 kl 21.53
Snoka var verkligen inte bra mot Degerfors, trots 2-0, så jag räknar kallt med seger mot dem.

Mattias Palm, Fristad - måndag 8 augusti 2022 kl 9.47
Mjällbys bortaläktare måste vara allsvenskans sämsta? En första halvlek där det var svårt att överhuvudtaget se något pga flaggviftandet. Uppsökte sedan sidan av den lilla, lilla bortaläktaren för att kunna se något och det var ju en väldigt fin kvittering till slut.

Blev lite lättare att åka bilen hem efter det. Nu är iaf Strandvallen besökt för första (och sista?) gången.


Peter Olsson, Borås - måndag 8 augusti 2022 kl 15.01
Baido kommer bli hur bra som helst. Elfsborg lär väl dock behöva ett par matcher på sig för att lära sig spela utan Simon Olsson, men jag tror inte det blir så dåligt i längden. Visst är Simon Olsson en gudabenådad fotbollsspelare, men allt som oftast gick det lite långsamt eftersom han alltid ville vända bort en gubbe innan han slog passningen. Med Boateng och Baido tror jag det kan gå snabbare, även om Boateng visar upp lite samma egenskaper som Simon.

Kul att få se JCL göra sin allsvenska premiär för året igår, även om han inte lyckades tillföra speciellt mycket, men kolla snittåldern på de som Elfsborg bytte in igår.
Bernardsson, Aga, JCL och Ondrejka. 23, 21, 20, 19.

Utbytta: Alm, Guðjohnsen, Okkels, Söderberg 26, 24, 23, 20

Framtiden är gul.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 augusti 2022 kl 16.54
Har nu sett Baidoos mål drygt 20 gånger och tröttnar inte.

Håller med Peter, Framtiden är gul.


Bo Andersson, Hässelby - måndag 8 augusti 2022 kl 21.09
Nio mål av två göteborgslag ikväll. Elfsborg ligger på plats 4 i antal gjorda mål men ligger på 10nde plats i tabellen. Så långt kom jag med analysen ikväll.

Jörgen Willborg, Borås - måndag 8 augusti 2022 kl 21.10
Efter 17 omgångar ockuperas plats 1-6 av lag från de tre största städerna. Slump eller oundviklig utveckling?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 8 augusti 2022 kl 21.27
Jörgen>> Slump.

Bo>>> I år har vi haft för många oavgjorda, vi behöver trepoängare.

IFK Göteborg inledde serien sämre än vad Elfsborg gjort nu det senaste. Avgå alla och i synnerhet Stahre. Nu är det tyst.

När det väl lossnar för Elfsborg är det inget som hindrar att vi sätter igång och vinner 5-6 matcher på raken. Tycker vi påbörjar segersviten med att slå Peking.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 8 augusti 2022 kl 22.14
Jörgen W >> Det tror jag inte. Säsongen 2001 slutade Hammarby, AIK och Djurgården topp-3. "Förstå-sig-påarna" menade då att stockholmslagen skulle dominera allsvenskan under lång tid. Så blev det ju inte riktigt ...

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 8 augusti 2022 kl 22.16
Jag tror alltså inte att det är en oundviklig utveckling!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 augusti 2022 kl 0.27
Stort grattis till Kjell Tibrand som vann omgång 17.

Omgång 18 stänger 17:30 på lördag.


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 9 augusti 2022 kl 8.51
Elfsborg har lagt ett bud på två miljoner kronor för mittfältaren André Alsanati från Eskilstuna .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 augusti 2022 kl 15.56
Tycker inte Alsanati verkar vara det vi söker på mitten, han är ju mer en offensiv spelare och vad vi behöver är väl en defensiv gubbe. Fast jag kan ju ha fel.

Enligt Fotbollskanalen ska Celta Vigo och Jesper Karlsson vara överens, men den stora käpphästen är priset. För att köpa måste CV sälja Dennis Suarez som vill bort och AZ har redan nobbat ett bud på 10 miljoner Euro och lär väl begära minst 15, så även den affären låter i nuläget orealistisk.

Svenska fönstret stänger ju vid midnatt på torsdag, så än kan ju saker hända.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 augusti 2022 kl 16.13
Alltid lika roligt att höra positiva spelare som Niklas Hult.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 augusti 2022 kl 16.50
Stefan Andreasson är solklar till BT om miljonbud på Alsanati:

"– Det är rent felaktigt. Finns absolut ingen sanning i det. Jag vill inte såga spelaren men att vi skulle vara intresserade stämmer inte. "


Henrik Eliasson, Örebro - tisdag 9 augusti 2022 kl 18.37
Jag vet inget om Alsanati, men vi behöver en kompetent mittfältare med kvalitet både offensivt och defensivt; en s k 2-vägsspelare. Vi behöver kunna dominera mot lag som backar hem, och vi måste kunna spela oss över mittfältet. Helst ska det inte kosta något heller…

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 9 augusti 2022 kl 19.56
Stefan: jag vill inte såga spelaren, men…
Bo: nu gjorde du ju just det…

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 9 augusti 2022 kl 21.06
Damlaget överkört av Falköping i DM, stryk med 1-5. Inte kul att veta att vi måste tillbaka till Falköping senare i höst för seriematch. Huva!

Roligare då för U 21 som slog J-Södra med 4-1.


Bo Andersson, Hässelby - tisdag 9 augusti 2022 kl 22.14
Nej, dra på trissor! Norrby i TV4-sporten!

Det blir tufft för Di Gula, damerna behöver nog vinna de flesta av de resterande nio matcherna för det är stenhårt i toppen.


Emelie Hultin, Borås - onsdag 10 augusti 2022 kl 2.28
VI TILLSAMMANS-RESA med IF Elfsborg!

Nu fyller vi buss ÅTTA till Värnamo!

Elfsborg behöver allt stöd som finns framöver för att vända denna trend. Anmäl er nu!
Vi har en familjebuss från Dalsjöfors, familjebuss från Borås samt "vanliga" bussar. En buss från Schlätta via Jönköping som nästan är full!

Missa inte årets resa!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 10 augusti 2022 kl 12.50
Enda brodersmötet i Allsvenskan blir det på söndag när Elfsborg tar sig an Norrköping, det skriver BT, Sveinn och Andri Gudjohnsen.

Ska åldern avgöra? Våran Sveinn är 24, Norrköpings Andri är 20.

Omgång 18 söker deltagare.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 10 augusti 2022 kl 14.28
Sveinn och Andri turas om att spela anfallare i isländska landslaget. Efter denna hösten får vi hoppas att Sveinn cementerat den platsen i landslaget.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 10 augusti 2022 kl 15.53
Hur vanligt är det att Elfsborg har spelare som haft bröder i andra lag som vi mött? Den enda jag kan komma på är Morgan Målberg som spelade för IFK Holmsund och Leif och Borås i IFE. Finns det fler?

Ronnie Karlén, Falköping - onsdag 10 augusti 2022 kl 16.02
Lennart. Var är du ifrån?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 10 augusti 2022 kl 16.08
Ronnie>>> Vårgårda. Det vet väl alla.

Ronnie Karlén, Falköping - onsdag 10 augusti 2022 kl 16.18
Lennart, I no.....Undra om inte Bertil Andersson hade 3 pöjka sum va bra i det mesta. Funderar på um inte två å dem råkades på plan

Ronnie Karlén, Falköping - onsdag 10 augusti 2022 kl 16.25
Lennart ... och har jag fel vet jag ett annat brödrapar.. Boris och Morgan Målberg 1967

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 10 augusti 2022 kl 17.04
Ronnie>>> Aha bröderna Stenbäcken. Bengt-Göran gjorde ju några år i GIF Sundsvall 1976-1980 och blev stor Giffare = mer än 100 matcher, men frågan är om Elfsborg med brodern Tore i mål och Giffarna möttes då? Inte i Allsvenskan i alla fall för då var det IFK som gällde när Bengt-Göran var i Giffarna.

Ronnie Karlén, Falköping - onsdag 10 augusti 2022 kl 17.43
Lennart.. jag har inte kollat. Men tänkte på Stenbäckens eftersom det var du som ställde frågan (Vårgårda). Men du har rätt. Blandade ihop Sundsvallslagen och årtalen... men ”Kinna” var bättre med skridskor så det spelar ingen roll

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 10 augusti 2022 kl 17.51
Daniel och Niclas Alexandersson måste ju mötts någon gång i mitten av 2000-talet, de gjorde väl 4 säsonger samtidigt i Allsvenskan mellan 2004 och 2007.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 10 augusti 2022 kl 19.10
Kenneth>>>> Rimligen borde de mötts någon/några gånger även om jag inte kan hitta laguppställningar för IFK, Elfsborgs finns ju på eminenta BornYellow.

Då är vi uppe i två bekräftade brödrapar som mötts och ett som ska mötas.

Vad säger våra statistikorakel, Mikael Häggström, Torbjörn Lindeberg och Hans Gabrielsson?


Mikael Häggström, Borås - onsdag 10 augusti 2022 kl 23.04
Evert Grahn mötte sin bror Karl-Erik Grahn när han spelade för IFK Göteborg säsongerna 1946/47 och 1947/48.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - onsdag 10 augusti 2022 kl 23.17
I cupmatchen mot Värnamo 2016 gjorde Viktor Claesson mål mot ett lag som innehöll hans bror Martin Claesson.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 augusti 2022 kl 13.11
Tack vare hjälp från Mikael Häggström och Glenn Holvik Gustavsson är vi nu uppe i fyra brödrapar som mött varann och så det femte på söndag.

Omgång 18.


Mattias Palm, Fristad - torsdag 11 augusti 2022 kl 13.30
Emelie>>> Kan man köpa hatten separat utan att följa med på den arrangerade resan? Vilken pub/restaurang tänker ni ”värma upp” vid?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 augusti 2022 kl 13.52
Mattias>>>> Uppladdning: Sker på Bowlhouse, Storgatsbacken 16C.

Vid midnatt är sista chansen att registerra nya spelare. Elfsborg har ju överraskat flera gånger med sena nyförvärv. Kommer det att ske även i år?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 augusti 2022 kl 15.51
Som bekant kan man ju bevisa det mesta med hjälp av statistik. En intressant sådan statistik har presenterats av Jasper Wallmark på Twitter, följ tråden.

Han börjar med en tabell för gjorda mål och för insläppta utan att tala om vilket lag eller liga det gäller och ger fyra alternativ var laget ligger i tabellen.

54,2% röstade på 1-4 och 35,9 röstade på 5-8. Endast 8,8 kom rätt 9-12, alltså var det Elfsborg

Statistiskt sett borde vi alltså ligga högre, en stor förklaring till att IFE inte ligger med på övre halvan är vårt, i år, urusla försvarsspel där vi bokstavligt talat skänker bort mål. Wallmark ger några exempel från några av våra senaste matcher, Video.


Henrik Eliasson, Örebro - torsdag 11 augusti 2022 kl 16.31
Nyttig men smärtsam video. En gammal sanning är att när försvarsspelet fungerar är IFE alltid med i toppen. Tyvärr är det för sällan, och just nu alltså inte. Misstagen i eget straffområde är för många.

Bo Andersson, Hässelby - torsdag 11 augusti 2022 kl 16.53
En dylik video borde ju märkas med en trigger-varning…

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 augusti 2022 kl 19.57
Bo>>>> Det finns virrigare försvarsspel än Elfsborgs, triggervarning på denna video.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - torsdag 11 augusti 2022 kl 20.09
Ja, man blir smärtsamt mörkrädd när man ser hur vi ger bort mål i vissa lägen och i de flesta andra lägen spelar uruselt försvarsspel. Vad hände med den gamla beprövade taktiken med att bara dra iväg bollen så lånngt bort från eget straffområde som det bara går när det börjar osa katt?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 augusti 2022 kl 20.15
Kenneth>>> Välkommen i klubben sparka bollen långt åt helvete när motståndarna pressar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 11 augusti 2022 kl 21.26
Stefan Andreasson arbetar ikväll. Värvning? Som vanligt är han kryptisk när han intervjuades i Fotbollskanalen.

Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 12 augusti 2022 kl 9.49
Det där med misstagen i försvarslinjen är intressant.
Jag vill mena att den största styrkan i Thelins spel är att vi har varit överjävliga på att utnyttja våra motståndares misstag.
Detta har vi gjort genom att stå högt och vinna boll på motståndarens planhalva. Det är ofta riskabelt att stå högt, men vi har klarat av det tidigare i år. I år har vi inte klarat det lika bra. Att vår xG-statistik är lite dopad tror jag beror på våra matcher mot Degerfors och Sundsvall på våren.
Jag känner fortfarande att vi vinner boll i bra lägen, men det är oftare lite längre ned i planen och vi har i år varit sämre på att sätta våra lägen när vi väl har kommit upp till motståndarens straffområde.

Rikard Norling har startat Youtube-kanal efter han fick lämna Peking. I den analyserade han bl.a vår första match mot Molde. Där spelade Molde med en 3-backslinje där man enligt Norling valde att flytta upp en mittback på mittfältet i anfallsspel, vilket gav oss räknefel på mittfältet.
Jag har en känsla av att våra motståndare har fler och fler drag likt det, vilket gör att vi får svårare att vinna boll högt. Jag känner också att fler och fler spelar handbollsförsvar mot oss, vilket vi är extremt dåliga på att tränga igenom. Matchen mot Bajen är ett typexempel på det, för där blev vi ivriga och oerhört sårade när vi gick för högt.

Länk till Norlings analys på Youtube.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 augusti 2022 kl 12.15
Glenn>>>> Intressant genomgång av Elfsborgs spel. Något har ju uppenbarligen hänt med försvarsspelet.

Att det är på mitten som lösningen måste hittas. Dessutom så vill jag att Elfsborg slutar med att dutta bollen i och runt eget straffområde. Vi har väl orsakat minst sex baklängesmål med detta duttande och flera av dessa mål har varit matchavgörande.


Glenn Holvik Gustavsson, Borås - fredag 12 augusti 2022 kl 13.17
Jag tycker det korta passningsspelet vid inspark fyller en roll. Det lockar oftast upp motståndare och ger oss ytor att springa in med fart.
Däremot måste det vara bättre kvalité på spelet. Jag tror exempelvis inte en Sebbe Holmén i matchform hade slagit en sån indianare mot Häcken.
Där är det inte bara Holmén som inte håller matchform. I år har vi inte haft samma kontinuitet och det påverkar självklarheten hos spelarna.

Det där med självklarhet tycker jag är tydligast kring Jacob Ondrejka. Han känns lika vilsen som Jesper Karlsson gjorde innan han gjorde rätt för sig.
Hösten 2019 började sakerna sitta för Jeppe. Det var väl i den där matchen mot Östersund i augusti han började få saker att stämma? Kan Ondrejka kopiera det med start på söndag?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 augusti 2022 kl 13.46
Glenn>>>> Det är duttandet jag är emot, alltså många kortpass som gör att spelare hamnar i tidsnöd och antingen slår en desperat idiotpassning eller tappar bollen. Eftersom vi bevisligen inte klarar av detta spel så måste man ju ändra på det, eller lära sig det.

Obs, klarar laget av att genom bra passningsspel spela bort flera upplockade spelare är det ju okej, men enligt mig så är det alldeles för ofta i år som vi blir av med bollen och eftersom då motståndarna har många spelare uppe så blir det ju livsfarlgt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 augusti 2022 kl 13.49
Lite ögongodis, Okkels senast hemma mot Norrköping.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 augusti 2022 kl 13.51
Glenn>> Glömde ju att skriva att jag instämmer helt i den analys av Ondrejka.

Mattias Palm, Fristad - fredag 12 augusti 2022 kl 15.29
Jag är också emot duttande i backlinjen. Vad är det för poäng att hålla på så om det kostar laget baklängesmål och tappade poäng? Det har ju inte genererat i någon säkerhet utan det är samma "hjärtat i halsgropen-känsla" efter drygt halva säsongen.

Conny Johansson, Brämhult - fredag 12 augusti 2022 kl 16.27
Någon som vet vad som har hänt (händer ) med Jesper Karlsson , är han skadad eller är han redan såld ? Han har inte varit med i truppen på Az:s senaste matcher i Europaspelet . För övrigt verkar det lugna gatan beträffande transfers för Elfsborgs del , jag hade hoppats på ett kvalificerat nyförvärv .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 12 augusti 2022 kl 16.56
Conny>>> Jesper har varit skadad, men inget jätteallvarligt vad jag kan förstå. Ryktena om honom har varit många. Fotbollskanalen skrev för två veckor sedan att JK skulle gjort upp villkoren med Celta Vigo i Spanien.

Celta Viego skulle vara tvungna att sälja sin spelare Suarez för att få loss pengar.

AZ å sin sida påstås ha nobbat ett bud på 150 miljoner kronor och Celta Vigas senaste bud var på 10 miljoner Euro. Senaste artikeln i lokaltidningen idag är att Jesper väntar på att dödläget ska låsas upp. Tyvärr var artikeln låst.

Så efter många ord så är sanningen den att i nuläget är det ingen mer än JK och AZ som vet vad som gäller. Vi övriga får spekulera.

Omgång 18 söker fortfarande intressarade tippare, välkomna!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 augusti 2022 kl 11.49
Undrar om Andreasson gjorde klart med en ny import på torsdagskvällen. Både Okumu och Boateng blev ju presenterade först när deras arbetstillstånd blev klara. Den som lever får se.

Nu hoppas jag att spelarna klarar av att fokusera på det de kan och detta under 90 minuter imorgon, då har Peking inte en chans. Heja di Gule.

Nu återstår det drygt fem timmar till Omgång 18 stänger speldörren.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 13 augusti 2022 kl 15.45
"Korpen" optimistisk inför morgondagens match.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 augusti 2022 kl 11.05
Enligt BT:s startelva är Väisänen och Rönning fortsatt på bänken. Enda skillnaden i startelvan mot senast är att Johan Larsson ersätter avstängde Simon Strand.

Framåt mot seger. Heja di gule.


Gert Björnalm, Borås - söndag 14 augusti 2022 kl 12.04
Tror inte att BT har full koll denna gången. I alla fall inte på bänken. Vart är Noah Söderberg? Och ska vi verkligen ha både Frick, Aga och Cooper Love på bänken? För min del gissar jag att Cooper Love dyker upp i Skövde i eftermiddag istället.

En annan sak. Det står att Widell är långtidsskadad. Är det nån som vet, har han dragit korsbandet igen eller är det "bara" bakslag? Eller något helt annat? Så vitt jag förstod var det under senvåren förra året som han skadade korsbanket (första gången i alla fall).


Bo Andersson, Hässelby - söndag 14 augusti 2022 kl 12.50
Bankeryd slog Falköping igår, vilket är gynnsamt för Di Gula. Idag gäller tre poäng mot Mariedal.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 14 augusti 2022 kl 14.57
Appropå brödramöten, möttes inte bröderna Elm någon gång när vi hade David i laget?

Daniel Oskarsson, Borås - söndag 14 augusti 2022 kl 18.09
Baidoo Baidoo Nu står jag redo här framför dig Och inser att jag älskar dig I do I do Du gör mig lycklig Lycklig

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 14 augusti 2022 kl 19.26
Elfsborg 2022 mediokra.
Thelin 2022 medioker.
Domaren idag högst medioker.
Hemmapubliken medioker (undantaget guliganerna).

Vi får passa oss för Värnamo på söndag!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 14 augusti 2022 kl 19.33
Skitmatch! Tro fan att en domare ser en hands som visserligen var korrekt. FAN.

Jonas Claesson, Bottnaryd - söndag 14 augusti 2022 kl 20.09
När domarna för en gångs skull dömer helt rätt, ja då går det oss emot. Visst är väl livet underbart?

Lars Alexandersson, Linköping - söndag 14 augusti 2022 kl 20.50
Men kunde inte speakern ha förklarat varför målet dömdes bort? Där jag satt begrep ingen vad som hänt.

Roland Dellton, Lerum - söndag 14 augusti 2022 kl 21.17
Speakertjänsten på arenan har somnat in. Samma tystnad vid förra hemmamatchen, när matchen avbröts.

Svårt att förstå inbytet av Aga. Vad har han gjort? Dessutom Cooper Love kvar på bänken...han har väl presterat?


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - söndag 14 augusti 2022 kl 21.24
Många frågetecken. Men viktigast är - varför underpresterar gulsvart i år?

Bo Andersson, Hässelby - söndag 14 augusti 2022 kl 21.27
Damerna vann med 11-1 mot Mariedal. Nästa söndag blir det seriefinal mot Ulricehamn. Seger är nödvändig om vi ska vinna serien!

Johan Nilsson, Göteborg - söndag 14 augusti 2022 kl 22.57
Så synd på det snygga och välförtjänta "segermålet". Inte mycket går vår väg i år.

Även jag änskar för övrigt att speakern kunde talat om vad som hände. Jag fattade ingenting på läktarn.


Peter Olsson, Borås - måndag 15 augusti 2022 kl 9.01
Tråkigt för alla, men i synnerhet för Bernhardsson, det är ett sådan klassmål så det är sjukt. Hur lyckas han ens vrida tillbaka skottet på det sättet. Fantastiskt.

Men med det sagt, så blir målet bortdömt helt korrekt. Jag är ju VAR-förespråkare, så .. det hade ju blivit bortdömt ändå om jag hade fått som jag önskat. .. eller.. Nej, jag önskar ju att Bernhardsson inte tog den med handen..

Baidoo kommer bli så bra. Niklas Hult hade kunnat fortsätta vara proffs i flera år till, han är alldeles för bra för allsvenskan.

Mitt förtroende för Elfsborg och Thelin är oförändrat och bergfast.

Intervjun efter matchen med Thelin symboliserar gott varför jag tycker han är rätt person att leda laget.

Peter Olsson, Borås - måndag 15 augusti 2022 kl 9.02
Ps. Det finns alltid grader av helvete. Min son är stor supporter till Man U... Det var ingen kul helg hemma.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 augusti 2022 kl 10.16
Det säger väl allt denna säsong vi har inte tur med någonting. Det händer väl i stort sett aldrig att en fjärdedomare ändrar domslut, men tro tusan att det sker när vi spelar och givetvis till vår nackdel.

När jag ser reprisen om och om igen från den vinkel domaren har så säger jag som expertkommentatorn, numera ska ju hands räknas från där tröjan tar slut och nog tusan är bollen närmare axeln än armbågen. Alltså ur den vinkel som fjärdedomaren har. Gå gärna in och se höjdpunkterna.


Peter Olsson, Borås - måndag 15 augusti 2022 kl 10.32
Odhström: Fast om du tittar på reprisen är det ju inte den handsen som domaren dömer för. Det var det första jag trodde också och blev med ens en stor konspirationsteoretiker. Senare i sändningen visar de ju situationen 2 sekunder senare, där Bernhardsson totalt solklart får bollen rakt på handen.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 augusti 2022 kl 10.39
Peter>>> Det är ju det som är grejen, fjärdedomaren kan bara se bollen som tar på armen, han kan omöjligen se att den tar på handen eftersom domaren och kameran har samma vinkel. Det är det som retar mig.

Kjell Lidén, Skövde - måndag 15 augusti 2022 kl 11.43
Målet borde godkänts. Var finns inte i Allsvenskan än.Hade det varit ett så kallat storstadslag hade det naturligtvis godkänts. En konstig upplevelse var det på läktaren iallafall.Första halvlek var ju det en bedrövlig fotboll som spelades, och presskonferensen med Thelin ger ju inte nåra stora förhoppningar för resten av säsongen.

Bosse Johansson, Göteborg - måndag 15 augusti 2022 kl 12.02
Det bortdömda målet kom som en chock för oss som stod i klacken. Ingen förstod någonting. Det gjorde knappast kommentatorerna heller vad jag kan förstå. Vad jag kan förstå av bilderna rörde det sig knappast ens om hands när situationen inträffade. Det såg ut mer som en bollträff mot axeln. Än mer horribelt blir det att döma i efterhand flera sekunder och flera moment senare. Inte något VAR-rum i världen hade dömt bort detta mål om någon frågar mig. Kanske blir det någon kommentar i Fotbollsstudion ikväll kl 22.00. SKANDAL, SKANDAL, SKANDAL, EN DOMARESKANDAL!!!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 augusti 2022 kl 12.15
Bosse>>>> Jag hävdar med en dåres envishet att fjärdedomaren omöjligen kan ha sett handsen från sin position vid mittlinjen, endast när bollen tar på axeln. Endast stålmannen hade kunna se den handsen från den position han hade.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 15 augusti 2022 kl 12.18
Jo, Thelin pratade ganska länge efter matchen, men vad sade han om spelet? Vi måste städa undan misstag i försvaret, ja. Men speliden tror man fortfarande på och när jag jämför Blåvitt mot Varberg, på plats, med spelet igår, så måste jag säga att Blåvitt imponerade och har ett rörligare mittfält med en bättre press på motståndaren. Och ett fynd i sin unge mittback i uppspelen. Väsenen hade en svacka men är klart bättre än Jarjue spelmässigt. Holmén är sämsta mittbacken än så länge, tycker jag, men Hult en så klar förstärkning. Men både Frick och Römer är sämre i år och hela laget har svårare med bollinnehavet än lagen framför oss i tabellen, tycker jag.

Bo Andersson, Hässelby - måndag 15 augusti 2022 kl 12.43
Det blir bara värre och värre. Oturen större och domarna sämre. Förut kunde vi ju få ett och annat felaktigt domslut emot oss. Nu får vi till och med riktiga domslut emot oss.

Peter Olsson, Borås - måndag 15 augusti 2022 kl 12.56
Samtliga VAR-rum hade dömt bort målet. Om bollen träffar handen, för att i ett senare skede gå i mål, så skall målet alltid dömas bort, oavsett om handen är ofrivillig, i naturlig position, kommer från kort avstånd etc etc. Den regeln har jag uppfattat som totalt svartvit, ingen gråskala what so ever.

Kvarstår är ju dock Odhströms tanke, om det enda domaren sett är när bollen tar på Bernhardssons axel, så är det ju omöjligt hands eftersom detta sker ovanför tröjlinjen och där är det inte hands. Om han däremot sett den andra handsen, så är det 100% korrekt i mina ögon.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 augusti 2022 kl 12.57
Karl-Henrik>>>> Håller med dig om att Sebastian inte känns trygg i sin roll, säger inget om Jarjues passningsspel. Undrar vad som hänt med Väisänen?

Bo>>>> Visst var det hands, men grejen är ju att domaren som är bara några meter ifrån inte ser något, inte heller linjedomaren utan en fjärdedomare som står vid mittlinjen, han ser det mirakulöst nog. Enligt mig omöjligt, det enda han kan ha sett är när bollen tar på axeln/överarmen aldrig att han såg när bollen tar på handen.


Jan Ericson, Hällingsjö/Stockholm - måndag 15 augusti 2022 kl 13.08
Jag undrar fortfarande hur ett såpass bra lag som Elfsborg bara har lyckats vinna 5 av 18 matcher i allsvenskan. Det är inte bara otur. Är det bara jag som tycker att man underpresterar?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 augusti 2022 kl 13.09
Peter>>>> Med VAR hade målet dömts bort, men som sagt var, baserat på var fjärdedomaren står kan han omöjligen se handsen. Inte en chans. Det han ser är bollen som tar på axel/överarm och troligen är det någon i Peking som säger att det var hands och då dömer han det.

Kent Carlsson, Sandhult - måndag 15 augusti 2022 kl 13.53
Jan !! Det är inte bara du som tycker att vi underpresterar jag delar den uppfattningen och är bekymrad över framtiden.
Experterna på discovery utsåg vi och Norrköping till årets floppar och konstaterade att gårdagens match var ett fall framåt för Norrköping med sin nye tränare.
Om man inte är benägen att tror på att någon form av högre makt skall ingripa och ställa allt till rätta så bör man ju börja fundera på vad är orsaken
Är man klok så ger man inte hela skulden till Thelin (även om han inte kan fortsätta nästa år om vi inte siktar på superettan förstås) utan går vidare och ser på de olika rollerna och arbetsfördelningen i föreningen.
Som det känns nu så är Thelin tränare mest för att han passar in i hackordningen och vilken kompetent tränare är villig att ta ett uppdrag under de premisserna

Peter Olsson, Borås - måndag 15 augusti 2022 kl 14.42
Jag anser att man kan tycka att vi underpresterar, utan att för den sakens skull vilja byta ut ledning/tränare. Elfsborg är definitivt årets flopp. Tror jag på det långsiktiga arbetet som görs? Jepp, det gör jag fortfarande.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 augusti 2022 kl 14.56
Peter>>> Instämmer. Jag noterar att vi bara har fem förluster.

Conny Johansson, Brämhult - måndag 15 augusti 2022 kl 15.46
Som jag ser det är det på mittfältet det brister mest och i viss mån även i försvaret. Saknaden efter rivjärnet och bollvinnaren Holst har visats sig stor och nu kommer även bollhållaren och spelfördelaren Olssons saknad att bli än större vilket jag tycker framgick av spelet igår . Vi hade ju inget mittfältsspel , ingen som kunde hålla i bollen lugna ner spelet där det behövdes och leverera genomtänkta passningar . Vi slarvar för mycket och slänger iväg alldeles för många bollar på chans både från försvar och mittfält . I uteförsvaret har det stuvats om en hel del av olika anledningar och vi har inte stabiliteten i backlinjen . Rönning i mål har inte levt upp till sin kapacitet och han får ta på sig sin del av kakan . Tränarkommentarer ger jag mig inte in på för jag tycker att det är på planen det avgörs .

Peter Wiberg, Borås - måndag 15 augusti 2022 kl 16.36
Om Geniet kunde få 2x120 år och underprestera med relativt sett starkare trupper så tycker jag att Jimmy kan få fortsatt förtroende. Han har i alla fall en tydlig spelidé och förmåga att utveckla spelare taktiskt och tekniskt. Däremot tycker jag att det är tråkigt att vi skänker bort mål i varje match så att det krävs minst två och ibland tre framåt för att vinna. Det vore bättre om man slutade skänka bort mål i varje match och vann någon gång - det hade inneburit ett lyft i tabellen och gladare miner på bland annat vigule.se

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 augusti 2022 kl 18.04
Säga vad man vill om IFE, men stödet från supportrarna är enormt. Just nu fylls buss nummer nio till Värnamo. Imponerande! Önskar jag kunde följa med. Heja di Gule.

Lars Alexandersson, Linköping - måndag 15 augusti 2022 kl 18.08
... och sedan tillkommer vi som tar oss till Värnamo på annat sätt.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 15 augusti 2022 kl 19.11
Håller med Axen: "Alexander Axén: "Jag är så jäkla trött på det här med målvakterna som lägger sig, som har tagit det upp ett snäpp till. De vet att domarna inte kan säga åt dem att gå av banan. Det måste bort" Discovery.

Christian Ekblom, Floby - måndag 15 augusti 2022 kl 20.46
Ja,vad har hänt med vårat Elfsborg. Det såg ju ut som att Thelin var på väg att bygga ett topplag för allsvenskan.
Var det coronaåren utan publik som gjorde att vi kunde vara med och slåss om topp fyra placeringar.

Ser just nu på Gbg mot Hammarby, en match med hög intensitet o press på bollhållare.
Inget klenande med bollen i försvaret.
Jag hade inte väntat mig att Gbg skulle ligga så högt i tabellen med Stahre o gubbarna, men på något konstigt sätt så har Stahre lyckats få alla att jobba som ett lag.
Just nu gjorde Hammarby 1-0 på en mycket vacker hörnvariant.
Visst längtar man efter en liknande stämning på BA som det är på Ullevi idag, men publiksiffrorna hänger ju ihop med prestationerna på planen.


Jörgen Willborg, Borås - tisdag 16 augusti 2022 kl 10.23
Trött man blir när Guidetti inte får varning för sitt hysteriska gapande på linjeman efter en helt korrekt frispark mot Värnamo.

Conny Johansson, Brämhult - tisdag 16 augusti 2022 kl 10.40
Håller med dig Lennart , Al Hakim måste vara en av dom sämsta domarna i allsvenskan . Helt feldömd straff för IFK Göteborg mot Hammarby . Borde vara frispark för Hammarby istället för tröjdragningarna i momenten innan . Al Hakim var lite grann på efterkälken om man skall försvara honom lite men den assisterande var nära och hade fritt synfält och borde agerat men han vågade väl inte lägga sig i auktoritäre AL Hakims redan blåsta straffspark.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 augusti 2022 kl 11.46
Jörgen>>>> Hade det varit Simon Strand hade han fått rött!

Conny>>>> Det skulle givetvis blåst frispark till Bajen efter tröjdragningarna.

Jonas Eriksson kommenterar handsen på Discovery igår, men han kan inte ge besked om viken domare som ser den. Endast huvuddomaren har möjligheten, men godkänner ju målet. Nu antyds det att fjärdedomaren kunde ha sett på en tv-skärm och då blir det ju rätt, men på fel sätt.


Erik Nilsson, Linköping - tisdag 16 augusti 2022 kl 11.59
Igår i eftersnacket till Gbg - Hammarby kommenterade Jonas Eriksson vårt bortdömda handsmål.

Han menade att det var så att eftersom det var två handssituationer, där den ena bara tar på axeln, så behövde domarteamet prata ihop sig för att förstå att den hands som hade skett inte var i "axel"-situationen.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 augusti 2022 kl 12.32
Erik>>>> Om nu det var huvuddomaren som såg handsen hade han ju blåst direkt. Jonas Eriksson gör som han nästan alltid gör försvarar sina domarkollegor. Hänvisar till hans uttalande om frånvaron av kort till Guidetti, en sämre bortförklaring får man leta efter.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 16 augusti 2022 kl 12.33
Lennart: Det där med att han skulle ha sett det på en kamera måste väl vara nonsens? Discoverys producenter har ju själva inte hittat bildmaterialet när domarna dömer bort målet.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 16 augusti 2022 kl 12.36
Ja, nä, det lär ju knappast vara huvuddomaren som ser den. Men det har väl ingen sagt heller?

Bo Andersson, Hässelby - tisdag 16 augusti 2022 kl 14.14
Man får väl utgå från att AIK:s ingenjörer lyckats med att klona Seb Larsson kortet och därmed också givit Guidetti allmän immunitet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 augusti 2022 kl 14.25
Erik>>> Det är ju det som är min käpphäst. Varken huvuddomare eller linjedomare ser något, den som reagerar är fjärdedomaren. Han som alltså står vid mittlinjen 20-25 meter från händelsen och ska alltså se en hands som ingen uppfattar när den sker, vare sig tittare, kommentatorer, möjligen gör Norrköpingspelaren det för det ser ut som han ropar till. Fast denne superman med röntgenblick ser genom två kroppar hur bollen tar på handen.

Egentligen borde jag lägga ner, men jag tycker att en hund ligger begravd.

Bo>>>> Intressant att AIK lyckats klona Larsson-kortet. Vi borde skicka en spion till Solna för att lära oss hur, vore ju mumma med tanke på hur många gula vi får.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 augusti 2022 kl 14.32
Jösses, har ju varit så fokuserad på handsen att jag totalt glömt bort att hylla vinnaren av omgång 18. Stort grattis till Richard Adelmo.

Omgång 19 väntar.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 augusti 2022 kl 16.38
Måndagen den tredje oktober avgörs det om IFE får godkänt eller inte. Då möter vi Blåvitt borta klockan 19:10.

Alla matcher är nu klara med tider utom omgångarna 28 och 29, detta i väntan på att europacuperna lottats.

Säsongen avslutas i Solna söndagen den 6/11. Vi får väl hoppas att inte dimman ligger tät då.


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 16 augusti 2022 kl 17.08
År det någon som vet om Elfsborg har något eller några nyförvärv registrerade före 11 augustis utgång , det ryktades om en 18-åring från Kenya men sedan har det varit tyst i det ärendet . Han är väl kanske inte lösningen på mittfältsproblemet om det nu blir så utan är väl en investering för framtiden. När man lyssnade på Stefans intervju kunde man ana att det var mer på gång .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 augusti 2022 kl 17.24
Conny>>> Som jag skrev tidigare så utesluter jag inte att Andreasson värvat någon baserat på hans leende ansike under intervjun, men att Elfsborg väntar på att få arbetstillstånd klart innan presentation. Precis som med Boateng och Okumu.

Sätter en tjuga på att snart presenteras en ny.


Jörgen Willborg, Borås - tisdag 16 augusti 2022 kl 17.39
Att ligga på tionde plats är fruktansvärt trist. En oväntad värvning skulle onekligen pigga upp!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 augusti 2022 kl 18.21
Jörgen>>>> Fem kryss istället för fem segrar är skillnaden. Vi är nu bara två kryss från säsongen 2019 då vi hade tio.

Dags för trepoängare och ett nyförvärv i klass med Okumu.


Conny Johansson, Brämhult - tisdag 16 augusti 2022 kl 18.22
Lennart , tror du vi vågar hoppas på mer än ett nyförvärv . Alm verkar ju ochså bli en segdragen historia .

Lars Alexandersson, Linköping - tisdag 16 augusti 2022 kl 18.56
10 oavgjorda är väl inget! 2020, då vi kom tvåa, hade vi 15.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 16 augusti 2022 kl 21.08
Lars>>> Jag ville inte höja förväntningarna med tanke på hur många som är så nere just nu.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 augusti 2022 kl 9.58
Trevlig video med Guliganernas ordförande Emelie Hultin om bussresan till Värnamo.

Omgång 19 stänger fönstret klockan 15 på lördag. Heja di Gule.


Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 17 augusti 2022 kl 11.25
Fick mejl från Elfsborg om matchen mot Värnamo. Läste i hastigheten "Hult inför Värnamo [...]", vilket var lätt hänt med tanke på att IFK Värnamo är Niklas Hults moderklubb. Men inte fanns det några kommentarer från honom där inte.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 augusti 2022 kl 15.47
Apropå Niklas Hult, han är med i veckans lag på Discovery. Heja di Gule.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 17 augusti 2022 kl 16.51
Fullt begripligt att många är missnöjda efter sommarens segerlösa svit. Extra roligt då att Värnamoresan lockar så mycket folk. Hoppas nu verkligen Eleganterna kan ta tre poäng inför det stora bortaföljet.

Emelie Hultin, Borås - onsdag 17 augusti 2022 kl 19.41
Som ni vet då är det sista dagen att anmäla sig till Värnamo imorgon!
Såg att någon frågade om uppladdningspub för några dagar sedan, den har blivit ändrad till Harrys (då det förra ställe fått stänga).

275 kr för matchbiljett, bussresa och hatt! Anmäl er här!

Lagom till ankomst till Borås så är det ytterligare en match på Borås Arena, damerna spelar! Vilken maxad dag!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 17 augusti 2022 kl 20.56
Vad roligt att man lyckats göra det möjligt att se både herrar och damer på söndag.

Ser fram emot att flera hundra segerrusiga supportrar superglada efter segern över Värnamo intar Borås Arena och hejar fram damerna till tre poäng mot Ulricehamn. Heja di Gule.


Läs nya (från 18/8 kl 3.39) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!