VG debatt - inlägg sedan 29/11 kl 18.00


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 1 februari 2024 kl 10.19
Jag blir alltid glad när lokala spelare dyker upp i A-laget. BT har en artikel om 18:årige Enzo Andrén från Bollebygd som spelat i Elfsborg från det att han var 7 år.

"Hittills på lägret har Enzo tränat som ytterforward. Men i årets båda träningsmatcher har han spelat tia.
– Jag skulle säga att min huvudposition är offensiv, central mittfältare. Men jag kan nog spela på de flesta offensiva positionerna."


Peter Olsson, Borås - torsdag 1 februari 2024 kl 11.19
Malmö ser skrämmande starka ut i år, om man brukar säga att de skall jogga hem allsvenskan - så kan de väl antagligen krypa hem den i år.
För övriga lag.. Så tycker jag ändå att de flesta har sålt mer än vad de har investerat.. Djurgården har sålt Findell och antagligen sin unga guldklimp Lucas Bergvall.
Häcken har sålt Sonko, ena tvillingen Gustafsson och blivit av med sin tränare.
AIK tycker att Guidetti är den som skall slå i år.

Jag skulle vilja säga att bakom Malmö, så räds jag inte konkurrensen, men de bör vara relativt ohotade i toppen och allt annat än SM-Guld, Cupguld och gruppspel i Champions Leauge vore väl ett smärre fiasko.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 2 februari 2024 kl 9.03
BT skriver om min och många andras favorit Jalal Abdullai:

"– Jalal har tagit stora kliv. Hans spelförståelse blir bättre, hans tajming med lagkamraterna när det blir målchanser och han börjar förstå när han skall pressa.
– Han har fortfarande saker att utveckla i det felvända spelet. Han har ju en naturlig storlek och styrka. Men han behöver jobba med hur han kopplar grepp om sin försvarare innan han tar emot bollen och sådana saker för att kunna få ut ännu mer av sina kvaliteter. Men jag tycker att det ser lovande ut, säger Thelin"

Jalal värvades från Inter Allies FC som blev tvångsnedfyttade till division 2 på grund av matchfixning. Efter att ha sett denna video förstår man att det beslutet inte var svårt att fatta.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 2 februari 2024 kl 13.43
Gudmundsson bryter lägret och åker till Göteborg för att undersöka skadan han fick i USA. Inte bra.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 februari 2024 kl 15.40
Fotbollskanalen har en intervju med Thelin:

"- Vi kommer fortsatt att se ett pressande Elfsborg med hög intensitet i. Vi kommer fortfarande få se ett direkt Elfsborg. Sen kommer det alltid in nya spelare med nya egenskaper och kvaliteter som påverkar ett lag. Vi har en tydlig grundidé, själva kärnan känner man igen, och om man inte gör det har vi gjort fel.

` Ambitionerna är samtidigt glasklara, menar Thelin. Elfsborg ska vara med och slåss uppe i den allsvenska toppen.
- Men det kommer eventuellt krävas lite tålamod i början innan allting sätter sig och vi hittar rätt med balansen i laget. Men det kommer ta fart och det kommer växa och vi kommer vara med och utmana."

Fortfarande ingen inför mötet med Köpenhamn. FCK kommer ju att spela två matcher, idag och imorgon så de kommer att ha ett blandat lag, ungefär som vi haft i våra träningsmatcher.
Enligt BT har IFE valt att satsa på träningarna så här långt:

"– Det är fler saker vi måste gå igenom än i vanliga fall. Förra året hade vi mer samma lag, då körde vi lite färre träningar och la mer krut på matcherna. Nu blir matcherna mer som fyspass, säger Thelin. Samtidigt välkomnar han söndagskvällens match mot danska storklubben FC Köpenhamn.

– Det är jättebra för oss att få spela matcher, vi behöver det för att veta var vi står. Hoppas vi kan få lite längre perioder med bra spel. "

Ska man tolka Thelin så får vi nog se mer av en kommande tänkt startelva idag, men ännu inga som spelar hela matchen:

"– Det tror jag inte att någon har kapacitet för ännu. Det kanske blir någon som spelar upp mot 80. Men det hänger lite på hur matchen blir, vilken roll man har och så. Men tanken är ändå att vi skall matcha ganska många över 45 minuter."


Peter Olsson, Borås - söndag 4 februari 2024 kl 21.54
Vet inte vad jag skall säga. Skitmatch. Egentligen skulle väl Elfsborg vunnit med 4-3 då claesson var offside och jag inte ens vet vad fck fick sin sista frispark för. Utöver det var de två första målen riktiga skitmål som vi aldrig skall släppa in. Så egentligen blev det nog 4-1 till gulsvart. Många som var under isen idag. Usligt.

Bertil Lindh, Trollhättan - söndag 4 februari 2024 kl 22.24
Första halvlek var IFE helkass. FCK däremot fart och fläkt. I andra halvlek var det ombytta roller. Andra halvlek bygger vi vidare på. Hoppas på en bra fortsättning mot Silkeborg senaré i veckan. Trots allt godkänt säger mina gulsvarta ögon.

Anders Täreby, Steninge - söndag 4 februari 2024 kl 22.35
Skönt för killarna att de kunde komma tillbaka in i matchen i andra halvlek. Förstås en nyttig erfarenhet för många att möta ett tekniskt duktigt FCK, som hade fina kombinationer och lösningar.

Tur att vi har kvar Baidoo som blir viktig offensivt i vår (han lär bli såld i sommar…).

Ouma överraskade positivt, vilken spelare! Ett litet genombrott idag. Kul att vi har bredd på mitten.

Rapp är en ny Claesson, otroligt bra för att bara vara 18 år.

Är mest orolig för vår nya målis, och det är ett tufft läge att komma in och hela tiden bli jämförd med Valdimarson. Stor omställning för försvaret som helt plötsligt måste nicka bort i stort sett alla bollar.


Bosse Johansson, Göteborg - söndag 4 februari 2024 kl 22.36
Inte helt övertygande på målvaktsfronten väl? Inte så här långt iallafall.

Anders Täreby, Steninge - söndag 4 februari 2024 kl 22.41
Ingen offside på Claesson vid 1-4. Larsson står ju i stort sett på kortlinjen när nicken sker.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 4 februari 2024 kl 23.52
Tyvärr kunde jag inte se matchen, var på kalas, men snacka om att vi är bättre än ifjol. För ett år sedan förlorade vi med 1-4 mot FCK i Portugal och i år 4-5, en klar uppryckning. Detta mot ett lag som om tio dagar ska möta Manchester City!

Framåt ser det bra ut, nu gäller det bara att få defensiven att fungera.

Ska personligen se till att det finslipas på träningarna kommande vecka när jag är på plats.


Erik Nilsson, Linköping - måndag 5 februari 2024 kl 0.21
I takt med att försäljningar och nyförvärv kommit omvarandra så har jag kommit att tänka såhär om denna säsong: Det får bli ett mellanår.

Jag tycker vi har fått in spännande namn, det ska bli kul att följa. Men för att vara i den absoluta toppen så måste vi få det att klaffa i mittlåset, med de nya yttrarna, med innermittfältet, med den nya målvakten.

Mycket kommer klaffa, men inte allt. Målvakten tror jag redan nu är körd. Det är säkert lite tidigt att säga, men med tanke på hur viktigt självförtroende är för just en målvakt undrar jag om det här går att vända. Det är liksom inget alls riktigt som stämmer i Isaks spel, knappt en räddning, luftspelet obefintiligt och jag tycker det ser darrigt ut med (USPen) fötterna också.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 5 februari 2024 kl 9.05
I matchreferatet på FCK:s hemsida tycker man att Baidoo och Hedlund borde ha blivit utvisade.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 5 februari 2024 kl 9.13
Jag håller tyvärr med och hoppas bara att Pettersson kommer att visa varför han blev allsvenskans bäste målvakt -18 och -19. Andra halvlek var betydligt bättre och Baidoo, ja, hans mål var ju högklassiga. Men att ha tappat största bidraget till flesta nollorna bakåt förra året och de vassaste offensiva hoten i det viktiga omställningsspelet, det kommer bli svårt. Men Ouma visade några mycket fina aktioner och det blir hård konkurrens om mittfältsplatserna. Tålamod, ber Thelin om, och det får man ha.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 5 februari 2024 kl 11.53
Lars>>> Eftersom jag inte sett matchen, finns det fog för danskarnas kritik om att det borde varit två röda?

När det gäller målvakten så tror jag att det handlar om att framförallt mittbackarna måste tänka nytt.
Med Korpen i mål så tog han ju de flesta höjdbollar framför mål. Bollar som normalt oftast nickas bort av mittbackarna.

Så ge det några matcher till innan vi ger upp hoppet. Alldeles för tidigt att kasta in handduken.

Nu bär det av till flygplatsen för resa till Albufeira via Sevilla.

Heja di Gule.


Lars Alexandersson, Linköping - måndag 5 februari 2024 kl 13.02
Lennart >> Jag har inte heller sett matchen.

Vad säger ni som har sett den? Borde det ha blivit två röda på två gula?


Jörgen Willborg, Borås - måndag 5 februari 2024 kl 13.07
Såg första halvlek, sett highlights från andra. Svagt målvaktsspel, grymma Baidoo-mål. FCK är det gnälligaste laget i världen, efter MFF.

Karl-Henrik Lindblom, Björlanda - måndag 5 februari 2024 kl 13.20
Baidoo gjorde en helt onödig hockeyliknande tackling bakifrån, men inte risk för skada , så gult tycker jag. Men Hedlund gjorde en vårdslös fällning på mittplan med skosulan inblandad, när han visste att han inte skulle nå bollen. Den skulle jag kunna tänka mig rött på. Men de gule hängde inte med i tempot i första halvlek och undrar om Thelin hade några instruktioner om närkampsspelet.. 😉

Peter Olsson, Borås - måndag 5 februari 2024 kl 13.53
I min värld vara båda solklara gula kort och inget annat. Det tycker jag inte ens jag är färgad när jag säger. Att inte ge kort hade varit ett misstag, att ge ett rött hade varit väldigt väldigt hårt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 6 februari 2024 kl 14.14
BT skriver att nye islänningen blir borta i 8 veckor.

Det är en lös benbit i foten som ska opereras bort.

Idag tränar IFE klockan 16 lokal tid och då är jag på plats.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 6 februari 2024 kl 21.42
Det var full fart på träningen idag. När vi kom till anläggningen höll spelarna på med styrketräning inför att fotbollen skulle starta klockan fyra.

Nja inte alla spelarna, för de tre målvakterna var redan igång när vi kom fram till den fina gräsplanen kvart i fyra.

Vi undrar nu vän av ordning, jo med mig var min privatchaufför, tillika generöse boendevärd, Kjell Berglund boende i Albufeira sedan sex år.

Vi träffades 2018 i Maspalomas och kunde slå fast att kvar bland spelarna idag är Gustav Henriksson och Per Frick. Ifjol när Elfsborg var i Portugal tränade de bara några hundra meter från hans lägenhet, nu är 19 km nordväst om stan.

När träningen var igång deltog alla utom fyra. Jalal, nye Terry Yegbe, Qasem och Boman. Lite små skavanker, men inget allvarligt.
Det var full fart med olika övningar och spel. Efter närmare 90 minuter avslutades det trekamp med tre lag.

Första uppgiften var ett pussel följt av att alla spelarna skulle lyftas över en ribba som låg på runt 1.40. Såg lite riskabelt ut med spelare som trillade i backen, men inga skador.

Sista del övningen var att göra upp eld med hjälp av tändstål, torrt gräs och träpinnar med målet att bränna av ett snöre över eldstaden.
Det var inte det lättaste, men till sist efter mycken möda och besvär lyckades laget med bland andra Frick, Johan Larsson att bränna av snöret och ta hem segern.
Imorgon är det två pass, klockan elva och 16. Vi är på plats då med.


Daniel Strömqvist, Malmö - onsdag 7 februari 2024 kl 11.33
Tack för utförlig rapport! Låter helt klart som Robinsoninspirerade övningar. Kul. Teambuilding är viktigt.

Johan Nilsson, Göteborg - onsdag 7 februari 2024 kl 12.28
Suveränt med direktrapport från träningslägret!

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 7 februari 2024 kl 15.50
Robinson-övningar?! Är det så truppen ska bantas, genom utröstningar i öråd?

Daniel Strömqvist, Malmö - onsdag 7 februari 2024 kl 23.06
Haha. Exakt. Även vanlig hederlig bantning brukar ju vara rätt påtaglig i Robinson. Man tappar mycket på att äta en random snigel på en dryg månad. Men just övervikt är ju inget problem för atleterna i gult!

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 7 februari 2024 kl 23.45
Lars>>> Tvärtom. Samarbete är temat.

Idag var det två pass. Första klockan elva, med mycket passningsövningar, även här med tävling mellan tre lag. Allvar och lek blandat, med bra resultat.

Därefter följde spelövningar på elvamannaplan för att träna presspel. Thelin var mycket aktiv i att styra.
Om det blev fel, stopp och gör om. Ingen tvekan om vem som bestämmer.
Terry Yegbe och Sebastian Holmen cykelträning.

Därefter lunch, jag och Kjell for till Carvoeira för lunch och besök av fantastiska grottor längs kusten.

16:45 var det dags för pass två. Då var även Baldursson på träningscykel. Detvar det mycket koncentration på spel med sju spelare i tre lag som växlade i på spel på halva planen. Full satsning och eftersom det är på liten yta blir det snabbt.

En grej som stack ut var ytterbacken Richtner som fick på en kanonträff in i mål. Mer sånt!
Han kan spela på båda kanter men Är ju högerfotad så föredrar högerbacken.

Stämningen är hög och alla, spelare och ledare stortrivs. Givetvis även supportrarna på plats som hävdar att det är inte antalet utan kvaliteten som räknas.
Imorgon ett pass klockan elva och på fredag klockan elva match i Faro mot Silkeborg. Detta på EM-stadion som numera är lite utnyttjad.


Anders Täreby, Steninge - torsdag 8 februari 2024 kl 15.56
Tack för rapporten, Lennart!

Thelin blev alltså så arg på Holmén och Yegbe för deras brister i presspelet att de fick cykla hem till hotellet... Pressgurka på mackan i kväll?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 8 februari 2024 kl 17.22
Anders>>> Thelin blir inte arg, men är tydlig med vad han vill. Han är så bra på att lära ut att jag tror på en bra säsong.

Sista träningen på lägret genomfördes i Boråsväder med ett ihållande och kallt regn. Ende som slapp regnet var Terry som var i gymtältet.

Det började med två lag som tränade anfall och försvar. Ett av lagen är vad jag tror jag blir startelvan imorgon, (ingen målvakt i anfallande lag bara i försvarande) bestod av Larsson, Buhari, Holmen, Hult.
JJT, Baldursson, Baidoo. #nr Krasniqi och Rapp på kanterna medan Frick och Jalal turades om att vara center.

Som vanligt var det högt tempo under övningen. De båda elvorna byttes om med att vara anfallande och försvarande.

Jag tycker att det börjar närma sig ett samspelt lag, passningar och löpningar börjar sitta bättre liksom press och försvarsspel. Imorgon mot Silkeborg får vi veta om min känsla efter dagens blöta träning var korrekt.

Stämningen var trots uschellt väder på topp bland spelare och ledare. Heja di Gule.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 februari 2024 kl 12.15
Matchen mot Silkeborg igång. Trots att planen är vattensjuk är det förvånansvärt bra spel.

Rapp hade i tolfte minuten ett farligt skott som var nära att gå in. Rapp sätter två minuter senare 1-0

Pettersson, Larsson, Henriksson, Buhari, Hult.
JJT, Baldursson, Baidoo.
Jebari, Frick och Rapp.

Målvakten vår bra så här långt, säkert.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 9 februari 2024 kl 12.31
Härligt med live-rapportering. Härligt med Rapp. Härligt med Isak.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 februari 2024 kl 12.32
Elfsborg dominerar och bäst är Rapp som skapat flera chanser, snabb som satan. Finns bara en snabbare på planen och det är Silkeborgs vb som springer ifrån alla och lagt flera farliga inlägg.

Pettersson har gjort ett par svettiga räddningar.
Baidoo var nyss ytterst nära att sätta 2-0. Lobbade över målvakten, men i stolpen.


Kenneth Nygren, Sjuntorp - fredag 9 februari 2024 kl 12.43
Förlust mot FCK med 4-5 var kanske inte så farligt, Malmö torskade mot Bodö/Glimt med 0-4 med ett lag som såg väldigt ordinarie ut. (Skadeglädje!)

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 februari 2024 kl 12.51
Elfsborg leder med 1-9 efter en bra halvlek. Silke org har haft lite halvfärdiga chanser, men skott på mål har Pettersson tagit

Elfsborg närmare två noll än Silkeborg kvittering.

Planen är förvånansvärt bra trots att det skvätter rejält när spelarna sätter ner fötterna. Som tur är har regnet upphört och vi får hoppas att det står sig. Elfsborg spelar stundtals riktigt vacker fotboll.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 februari 2024 kl 12.57
Elfsborg byter in Boman, Zeneli, Söderberg, Hedlund, Puma och Krasniqi.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 februari 2024 kl 13.03
Rapp, Henriksson, Buhari, Hult och Pettersson kvar från startelvan.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 februari 2024 kl 13.14
Silkeborg kvittering minut 54. Pettersson var långt ute och när Hult vid mittplan skulle passa bakåt fastnade bollen i en pöl och en anfallare i Silkeborg lobbade in bollen från mittcirkeln.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 februari 2024 kl 13.17
Minut 58 byts Hult ut mot Qasem. Strax innan hade Elfsborg en massa chanser/skott som blockades i straffområdet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 februari 2024 kl 13.26
Minut 64 räddar Pettersson tre skott i följd. Svårt att greppa bollen om är hal.

I minut 66 gör Silkeborg 2-. Minuten efter byts Krasniqi ut mot Jalal.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 februari 2024 kl 13.31

Rapp byttes ut mot Enzo Andren. I minut 71 byter Silkeborg in fem spelare, i halvtid bara ett byte. Troligen förklaringen till att Silkeborg tagit över i Andra.


Peter Olsson, Borås - fredag 9 februari 2024 kl 13.36
Elfsborg var väldigt bra i första halvlek.. Jag vet inte riktigt om samma lag har kommit ut till andra, för just nu är det mest förvirrat på planen. Men i första halvlek tycker jag Elfsborg var dominanta, hade fantasi i anfallsspelet och spelade stabilt bakåt. Detta till trots att planen nog var avsedd för vattenpolo.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 februari 2024 kl 13.43
Boman halkar och sträcker sig och byts ut mot Holmen med fem minuter kvar.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 februari 2024 kl 13.47
Boman byttes inte ut, Holmen stod ombytt, men det blev Boman som kom in igen. Vådan av att stå med mobil och skriva. I minut 89 var det nära kvittering men Jalal nån decimeter ifrån att stöta in bollen som istället gick död.

Peter Olsson, Borås - fredag 9 februari 2024 kl 13.49
Zeneli är väldigt pigg. Lite bollkär, men vilken tekniker han är.. Drömmer lätt om att få se Zeneli x 2 snart.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 9 februari 2024 kl 15.04
Bra första halvlek, bra spel och det borde stått minst 2-0 istället för endast ett mål. Att byta in sex nya i halvtid fungerar sällan och det gjorde det inte idag heller.

Så stackars GAIS om vi spelar som i första. Andra halvlek tog Silkeborg över eftersom de fortsatte med sin startelva minus ett byte, men deras första mål var ett rent turmål. Fast dessa räknas ju tyvärr också.

Bäst idag var Rapp som hade många ruscher och chanser i första. Kommer att bli ett utropstecken i år. Kom ihåg var ni läste det först.
Pettersson i mål gjorde en bra insats och visade att han är en bra målvakt.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 11 februari 2024 kl 18.05
Jag ser nu att Elfsborgs damers enda besök i Östergötland (match mot Smedby i Norrköping) äger rum samma dag som Elfsborgs herrar spelar cupfinal, alltså torsdag 9 maj (Kristi himmelsfärds dag). Dålig planering.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 12 februari 2024 kl 15.25
Vår skapare publicerade igår årets hittills mest positiva inlägg. Vi går till final i svenska cupen!!!

Bertil Lindh, Trollhättan - måndag 12 februari 2024 kl 20.03
MÅ VÄDRET SKIFTA till cupmatchen på söndag. Här i Trollhättan är vädret genomusligt just nu med svår halka. Vad tror ni om att spela på en grusplan ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 12 februari 2024 kl 23.07
Kevin Holmen gjorde sitt första mål för Degerfors när de slog Örebro Syrianska med 5-0.

Hoppas han inte gör om det mot oss.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 12 februari 2024 kl 23.58
Enligt Expressen verkar IFE vara ute efter att värva Kaib från Djurgården.

"Källor uppger att parterna för positiva samtal och att man har förhoppningar om att kunna komma överens gällande en övergång."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 13 februari 2024 kl 17.04
Det kommer att dröja innan vi får se Eggert spela. Uppdatering:

"– Operationen har gått bra och nu följer vi förloppet dag för dag för att han ska få en så bra rehabperiod som möjligt. En trolig prognos är att han kan spela fullt inom 2-3 månader, säger lagläkare Matilda Lundblad."


Anders Hultin, Borås - onsdag 14 februari 2024 kl 9.17
På söndag är det dags för tävllingsmatch på arenan igen och vi ser ut att få en historiskt fin publiksiffra. Kollar man på Bornyellow så ser man att vi redan nu är på topp 10 gällande sålda biljetter.
Sen vet vi ju inte riktigt hur sifforna redovisas om man ska vara ärlig, men jag tror att en stor andel av dem som köpt seriebiljett är otroligt sugna på söndagens match. På Elfsborgsläktaren är det närmare 1700 sålda och GT öppnar kl 12, familjesektionen har sportlovserbjudande där barn/ungdom kostar 50kr. Därtill kommer Gais med ett stort följe så det kommer bli drag på läktarna.

Gällande BornYellow, det är verkligen en skatt här på nätet! Jag hoppas fjolårets siffror uppdateras snart och att sidan lever vidare i många många år till, finns ingen annanstans man kan hitta så mycket info om vår förening som där. Tack till er som kämpar på med sidan.

Ni som inte köpt biljett än, gör det här så startar vi säsongen på bästa sätt!


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 februari 2024 kl 9.52
Anders>>> Vi får hoppas att Ålgårdsläktaren är öppen för det är ju där seriebiljetterna sålts.

För som det är nu går det inte att köpa biljetter där, kan tänka mig att några med seriebiljett har kompisar som också vill gå, men då får de sitta på Sjuhäradsläktaren.

Det ser ut att bli mer bandyväder än fotbollsdito och ingen får ta med sig bandyportfölj.

BT skriver om att Arber Zeneli tränar med Elfsborg men att ärendet nu ligger hos FIFA.

Klubbchefen är fåordig om processen.
– Det är väl en massa papper som ska skickas in och bedömas. Det är ett FIFA-ärende. Först låg det på turkiska nationsförbundet, sen UEFA och nu har det gått till FIFA.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 februari 2024 kl 10.10
Vårt anfallsspel är vassare än Manchester Citys. Vi gjorde fyra mål på FC Köpenhamn, City klarade bara av att göra tre igår.

Anders Hultin, Borås - onsdag 14 februari 2024 kl 10.10
Ålgårdsläktaren är öppen och jag hade också hoppats att man öppnat upp säg 50 platser där så folk, precis som du skriver kunde köpt nära vänner som köpt seriebiljett på den läktaren. Tyvärr har man inte gjort det vilket jag också tycker är synd. Vill man lösa det kan man köpa biljett på Gais sittplats och sedan sätta sig med vänner på Ålgård.. Fel i sig men en lösning på problemet. Att man inte öppnat upp Ålgård för mer än våra seriebiljettsinnehavare beror på att man vill fylla "Tv-sidan" så mycket som möjligt först, något jag i huvudsak tycker är positivt.

Gällande vädret ser det lovande ut inför söndag, uppehåll, lite sol och 3 grader. Bättre än på länge alltså!


Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 14 februari 2024 kl 10.23
Tack, Anders, det värmer. Uppdatering för 2023 är snart klar, kommer under veckan. Slogs ett par klubbrekord under fjolåret som en teaser.

Peter Olsson, Borås - onsdag 14 februari 2024 kl 12.34
Sitter med exakt det problemet. Har seriebiljett till mig och grabben. Men nu vill frun och grabbens tjej följa med på matchen också. Men i så fall verkar de behöva sitta på motsatt läktare. Känns ju sådär.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 februari 2024 kl 14.14
Peter>>> Lösningen just nu är att göra som Anders Hultin skrev, köp sittplats på bortasektionen på Ålgård då kan frun och grabbens tjej gå in och sedan sitta med er.

Anders>>> Lite sol och bara 3 grader?

I Las Palmas ska det bli 23 grader och växlande molnighet. Stannar nog hemma och ser matchen på .


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 februari 2024 kl 14.19
Dags att lära sig spelarnumren så man vet vem som är vem av våra 26 spelare.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 februari 2024 kl 14.22
Anders>>>> Glämde skriva att det givetvis är bra att man fyller "TV-sidan" mmen som du skriver haft åtminstone några platser på Ålgård.

Kenneth>>> Född nyfiken så då blir det till att hålla koll på Born Yellow. Fast du skriver här på VG när sidan är uppdaterad?


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 februari 2024 kl 15.17
Fotbollskanalen skriver om att intresset för matchtröjor ökar allt mer.

"Författaren, TV4-producenten och kommentatorn Leonard Jägerskiöld Velander är en som byggt upp en gedigen samling under åren."

" - Jag är uppe i 332 nu, tror jag. Rent logiskt och rationellt går det ju inte att försvara. Det är någon slags besatthet och ett köpbehag nästan som man måste stilla, haha, för sin egen hälsa. Man ska inte bara få med sin själv på tåget utan man kanske har en situation där man bor med andra människor. Min fru har låtit mina fotbollströjor ta över klädkammaren på ovanvåningen, säger han och brister ut i skratt. "

Undrar hur vår retro-tröja ska se ut? I omgångarna 19-20 ska hemmalaget spela i retrotröjor.

"- Jubileumsomgångarna blir en central del av hundraårsfirandet och vi hoppas att så många klubbar som möjligt väljer att ta fram en retrotröja. Vi är otroligt stolta över vår historia och det ska bli väldigt spännande att se vilka säsonger och tidsepoker som klubbarna väljer att uppmärksamma genom sina tröjor, säger Johan Lindvall, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll till hemsidan. "


Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 14 februari 2024 kl 15.46
Kul idé att låta lagen spela med retrotröja i en eller två omgångar. I omgång 20 möter vi Göteborg hemma så det blir ju en perfekt match i ”gamla” tröjor. Vi får också hoppas att det blir en retrotröja i omgången innan. Men det är mot Mjällby så det behövs då ett retrobortatröja där.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 14 februari 2024 kl 15.49
Mot Göteborg bör ju tröjorna från 61 vara givna. Det var ju då den klassiska 5-5 matchen spelades. Även om det då var i Götet.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 14 februari 2024 kl 16.03
Jan-Ove>>> Lagfoto 1961. Ska vi ha långärmat i år också?

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - onsdag 14 februari 2024 kl 16.19
Vårgårda >> Gärna långärmat så finns det något att kavla upp vid behov.

Kenneth Nygren, Sjuntorp - onsdag 14 februari 2024 kl 20.02
Lennart, svar ja!

Anders Hultin, Borås - torsdag 15 februari 2024 kl 9.22
Peter, nu skall ni med seriebiljett på Ålgårdsläktaren fått ett mail med möjlighet att köpa till lösbiljetter på er läktare så att säga. Självklart skall det vara så att ni fyra skall kunna sätta er i närheten av varandra..

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 februari 2024 kl 9.41
Anders>>>>> Vilken elegant lösning. När Vi Gule griper in.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 15 februari 2024 kl 20.22
Aftonbladet har en artikel om hur storföretag köper klubbar och framtiden ser dyster, enligt mig.

"Varför vill man äga flera klubbar?
Frågan är inte enkel, framför allt beror svaret helt på vem man frågar.

För en supporter är själva tanken absurd. Det brukar heta att man kan byta jobb eller partner, men aldrig fotbollsklubb. Det är en identitet, en tillhörighet, en identifikation. Man är hundraprocentigt engagerad i en klubbs framgångar och motgångar. Man lägger äggen i korgen, och hoppas att inte riktigt alla går sönder under en ett helt livs resa.
För investerare är det annorlunda.

Ägg behöver många korgar, det finns strukturella och ekonomiska fördelar med att synkronisera processer och separera risker. En klubb kan åka ur, då är det bra att äga tre. En klubb kan leta talanger på en marknad, en annan kan suga upp dem till sin. En klubb kan arbeta fram en modell, en annan kan dra nytta av det arbetet."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 16 februari 2024 kl 10.30
BT har en intervju med JJT. Intressant kille med många strängar på sin lyra.

Dessutom finns det intressant information om hur Elfsborg satsar på att utvecka spelet:

I Portugal tränade Elfsborg väldigt mycket. Utöver dubbla pass så ofta det bara gick hade man många möten och genomgångar. Hela tiden med taktiken i fokus. Allt för att både lära nyförvärven spelsättet och att försöka genomföra lite justeringar.
– Jimmy vill behålla de saker som var bra förra året. Samtidigt måste vi utveckla oss som lag. Vi försöker skapa fler trussel. Fattar du trussel? Threat på engelska."
"När man följer träningarna går det inte att missa hur mycket manager Thelin gillar detaljer. – Det gör jag också. Att flytta sig någon meter till höger eller vänster betyder mycket, om man har förståelse varför man gör det."

Jag tror det kommer att gå bra i år med. Ska bli kul att se hur vi ligger till när vi möter Gamla Ankor i Säveån på söndag.
Hoppas det blir över 5000 på läktarna.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 16 februari 2024 kl 10.52
Fotbollskanalen skriver att AIK gjorde en förlust på 21 miljoner 2023. Orsaken var främst dyra inköp av spelare, hela 49,5 miljoner kronor minus på transfers, alltså köp och sälj!!

Nu drabbade det ju ingen fattig, egna kapitalet minskade visserligen, men fortfarande har "råttorna" 65 miljoner i eget kapital.

Jag tycker Gnagets bokslut visar hur smart IFE gör sina värvningar numera. Ofast köps spelare billigt eller värvas till och med gratis. Att köpa etablerade spelare kostar långt mer än vad det smakar.

Känner jag Stefan rätt så kommer det mycket omskrivna tänkta köpet av Kaib från Djurgården inte bli superdyrt.
Enligt GP var Rami och gjorde en läkarundersökning i Borås igår så ett besked kommer nog ganska snart.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 16 februari 2024 kl 11.07
Enligt FotbollDirekt så kan det bli fler ändringar i truppen. Mer eller mindre klart är att Rami Kaib och Arber Zeneli ansluter, men mer kan hända enligt Thelin:

"– Leta är väl fel ord, men vi jobbar med truppen. Vi har en bra mix, men sedan vet jag av erfarenhet att man försöker låta de första omgångarna i cupen gå och sedan försöka hitta en så bra truppbalans som möjligt innan fönstret stänger. Det är fortfarande ett arbete att göra, men det är inget som vi jagar. Det kommer ge sig de närmaste veckorna.

Är det några särskilda lagdelar ni kikar på?

– Det kan vara lite olika och det kan ju vara att någon ska lånas ut också. Vi får se vad som händer de kommande veckorna och i cupen. Vi vill också ge folk chansen att ta några steg internt, så att man kan visa vad man går för. Vi har inget som vi känner att vi måste göra, men vi ser över balansen."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 16 februari 2024 kl 11.09
Rami Kaib klar för Elfsborg.

"IF Elfsborg är glada över att välkomna Rami Kaib tillbaka till föreningen! Vänsterbacken ansluter från Djurgårdens IF och har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2026.

– Det känns fantastiskt att vara tillbaka, säger en glad Rami."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 16 februari 2024 kl 16.03
GP skriver enligt Fotbollskanalen:

"att Chelseas finländske reservmålvakt Lucas Bergström, 21, är det "hetaste spåret" i målvaktsjakten och en kontakt mellan klubbarna ska vara tagen."

Här trodde man att det skulle lugna ner sig efter att lägret i Portugal startade, men inte då, ryktena flyger som aldrig förr.

Eftersom fler verkar vara på väg in så lär vi väl få se några lämna, mest troligt utlånade.


Emelie Hultin, Borås - fredag 16 februari 2024 kl 23.41
Guliganerna börjar med lite nyhetsbrev så medlemmar kan få lite mer insyn i föreningen. Vi hoppas att det uppskattas! Nyhetsbrev februari

Kenneth Nygren, Sjuntorp - lördag 17 februari 2024 kl 2.47
Lagom till att tävlingssäsongen drar igång kommer här årets uppdatering av BornYellow och som brukligt lite intressant kuriosa:

- Det slogs ett antal klubbrekord under säsongen (vissa rekord sträcker sig även från 2022):
* Antal bortasegrar i rad 7st (rekord både i Allsvenskan och i allt seriespel genom historien)
* Antal matcher på bortaplan utan förlust 12st (varav 11st segrar)
* Antal segrar totalt i rad 8st (tangerat rekord)

- Hákon Valdimarssons säsong gick inte omärkt förbi och han är nu den målvakt som hållt nollan näst flest gånger sett till antal spelade matcher (hela 43,8% av matcherna). Endast Kenneth Höie är bättre med 45,5%.

- Per Frick är nu enbart 4 mål från att slå sig in på topp 10 över bästa allsvenska målskyttarna genom tiderna. Han är även 3:e bäste målskytt genom historien mot IFK Göteborg, tangerat med ihop med Knut Johansson på 8 mål, 1 mål efter Thomas Ahlström och 2 mål efter Sven Jonasson, som är bäst mot just IFK Göteborg med sina 10 mål.

- Johan Larsson slår sig snart in bland de riktigt stora i föreningens historia. Han är endast en match från topp 10 samt en normal allsvensk säsong från topp 5 över flest allsvenska matcher totalt.

- Martin Andersson och Andreas Klarström är de två spelare som haft samma tröjnummer under flest säsonger. Martin hade nummer 5 under 12 säsonger och Andreas nummer 15 under lika många säsonger.

- Jeppe Okkels är numera den utländska spelare som gjort näst flest mål, bara James Keene är bättre. Jeppe är även blott den tredje utländska spelare som når 100 allsvenska matcher. De övriga två är Keene och Kevin Stuhr-Ellagaard.

- Nu finns det även en lista på Elfsborgs genom tiderna bästa målskyttar totalt för de näst högsta serierna. Här kan man ju fundera ett tag innan man går in och läser svaret. Vem har gjort flest mål i näst högsta serien genom historien? Är det en stjärna från 50-talet, en målspruta på 90-talet eller är det kanske rent av en mittfältare?

Jörgen Willborg, Borås - lördag 17 februari 2024 kl 8.33
Tack Kenneth, livsviktig information! 💛🖤

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 17 februari 2024 kl 11.43
Emelie>>>> Bra med brev.

En detalj.

Hade inga pengar på bankkontot så skulle betala med kort på guliganernas nätaffär (webshop), men det gick inte.
"Det finns inga tillgängliga betalningsmetoder." Var beskedet.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 17 februari 2024 kl 11.54
Kenneth>>>> Imponerande arbete med all statistik.

Jag hade fel på meste målskytt i näst högsta, gissade på Kitten eller Stefan "Gud" Andreasson, men det var ju inte rätt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 17 februari 2024 kl 19.55
Elfsborg förlänger med Baidoo och det betyder många extra miljoner i kassan.

Vi ska vara glada så länge vi får behålla honom. Stor lirare och en underbar människa.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 februari 2024 kl 9.06
Tänkbar startelva.

Isak Pettersson.
Johan Larsson, Buhari Ibrahim, Sebastian Holmén, Niklas Hult.
Michael Baidoo, Jens Jakob Thomasen, Andri Baldursson.
Simon Hedlund, Per Frick, Gottfrid Rapp.


Lars Alexandersson, Linköping - söndag 18 februari 2024 kl 13.02
GAIS sorgklädda redan från början?

Hans Reichel, Alingsås - söndag 18 februari 2024 kl 13.18
Var kan man se dagens match på nätet ?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 februari 2024 kl 15.08
Ingen imponerande insats, men seger är det som räknas.

Straffen som Baidoo slog måste väl vara en av de sämsta någonsin? Bortsett från det var Baidoo mycket bra.

Kul att vi håller nollan, det är bra för självförtroendet.


Ronnie Karlén, Falköping - söndag 18 februari 2024 kl 15.14
Äntligen var det igång. Bäst i dag var Henriksson och Holmen. Några som ännu inte kommit igång och var rent ut sagt dåliga… Hedlund och Baidoo. Den sistnämnde verkade redan ha mentalt checkat ut från Borås Arena. Det kan nog bli några tillfällen i år med hjärtat i halsgropen när Isak ska ut och lira med fötterna känns det som. Hoppas fortfarande på 1-2 rejäla offensiva krafter innan 27 mars

Kenneth Nygren, Sjuntorp - söndag 18 februari 2024 kl 16.46
Hade straffen suttit hade matchen kanske blivit en annan, frånsett den tycker jag Baidoo var bra, men håller med om.att Holmén var bäst. Skönt ändå med en hyfsat stabil seger och att hålla nollan när det väl gäller.

Jan-Ove Sjöberg, Varberg - söndag 18 februari 2024 kl 17.13
Skönt att det är igång igen! Har längtat till denna dag sedan den där hemska veckan i november förra året...

En helt ok match så här i mitten av februari. Ser ut att kunna bli bra när allt faller på plats. GAIS var ju en munsbit och det är uppenbart att det är stor skillnad mellan toppen och botten på allsvenskan.

Dessvärre vann IFK G efter två mål på övertid men jag tror att dom kommer glädja oss även i år...


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 februari 2024 kl 18.25
5497 på plats innebar den sjunde bästa publiksiffran i Cupen.

Höjdpunkter.


Peter Olsson, Borås - söndag 18 februari 2024 kl 18.38
Jag tar med mig ett väldigt stabilt försvarsspel stora delar av matchen. Det har inte visats upp på försäsongen, men idag hade väl GAIS ingenting förutom ett enda långskott?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 februari 2024 kl 18.52
Peter>>> Som du skriver bra försvarsspel och bortsett från långskottet hade GAIS inte mycket mer.

IFE gjorde ingen jättematch, men det var ju närmare fyra noll än 2-1.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - söndag 18 februari 2024 kl 19.05
En massa nötter, "så kallade supportrar", som bråkade på Södra Torget togs av polisen strax före elva på förmiddagen. BT:

"På söndagseftermiddagen var ett 20-tal personer omhändertagna. Det finns inte några rapporterade personskador som kan kopplas till sammandrabbningen.
– Det ska vara 19 stycken som omhändertagits och x antal som avvisats. De ska vara släppta, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst."


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 februari 2024 kl 10.05
Tätt mellan matcherna. Redan på onsdag är det match mot ODDS BK. Ska vi anta att det blir de som inte startade mot GAIS som börjar?

Uppenberg
Boman, Jarjué eller Yegbe om han är frisk, Ibrahim, Kaib
Andrén - Ouma - Söderberg
Zeneli, Jalal, Krasniqi


Henrik Eliasson, Örebro - måndag 19 februari 2024 kl 12.00
Skönt att premiären är över och jag tycker ändå att det ser lovande ut. Isak P hade inte så stora utmaningar men det verkar som att han är ganska bra med fötterna. Rapp blir årets uppstickare. Hedlund var blek; hoppas ändå att han lyfter i år. Thomasen lite osynlig men kanske att jag inte såg det; lätt att missa arbetet från en defensiv mittfältare?

Kenneth Nygren, Sjuntorp - måndag 19 februari 2024 kl 13.49
Baldursson tycker jag var ett utropstecken, bäst ihop med Holmén. Synd att chippen inte gick in.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - måndag 19 februari 2024 kl 19.23
Vi får väl hoppas supporterpolisen får rätt om bråkstakarna. BT:

"Videoklipp visar hur de båda grupperna rusar mot varandra och drabbar samman innan polisinsatsen hinner på plats för att avstyra bråket. Slag och sparkar delas ut i myllret innan de båda grupperna försöker springa ifrån platsen.

19 (15 IFE och 4 GAIS) av dem missade cupmötet, och kommer alltså sannolikt att missa fler matcher under den här säsongen.
– Det är upp till åklagaren att ta beslut om tillträdesförbuden men jag hoppas att de blir borta länge, säger Torstensson."

Discovery har två program om Huliganer från GAIS, stämmer garanterat bra även in på hur andra lags huliganer "tänker".


Peter Olsson, Borås - tisdag 20 februari 2024 kl 9.41
Men om nu 15 st ÄKTA supportrar till Elfsborg inte kunde vara på plats, för att de satt i förvar. Hur kunde det vara stämning på läktaren? Trots att de bara fanns folk där som inte älskade Elfsborg sådär PÅ RIKTIGT som man gör om man vill slåss för sitt lag? #end-rant

Anders Hultin, Borås - tisdag 20 februari 2024 kl 10.03
På söndag rullar Guliganerna med minst 5 bussar till Hisingen för matchen mot ÖIS. En buss avgår från Skara via, Jonslund, Vårgårda och Alingsås. Otroligt bra service från resegruppen att lösa buss från fler orter, tveka inte på att anmäla er. Finns även några platser kvar i bussarna från Borås.

Nu senast slog vi rekord i hur stor klacken var i en cupmatch på hemmaplan. Drygt 2000 var på Elfsborgsläktaren och nu kommer vi slå rekord i hur många vi är på bortaplan i en cupmatch bortsett från finaler. Sen sitter det folk och vill stänga ståplatserna...

Boka resa

Köp matchbiljett


Peter Olsson, Borås - tisdag 20 februari 2024 kl 13.25
En eloge till klacken efter söndagens match btw. Vilket jobb ni har gjort med att fortsätta fylla på läktaren. Lika mycket folk där som det har varit i toppmatcher i allsvenskan om vi bortser från just förra säsongen när det var fullt ofta. Jag hoppas verkligen att Elfsborg lyckas gott i inledningen av säsongen, så tror jag vi kan gå mot en väldigt fin publiksiffra i år.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 20 februari 2024 kl 17.22
Damerna har värvat tre nya, Cornelia Svensson, Ellen Nilsson, Hanna Gunnarsson. Två från divison 1 och en från F19 till en Allsvensk klubb.

Erik Nilsson, Linköping - tisdag 20 februari 2024 kl 23.50
Såg Gais-matchen i repris och blir så glad åt vårat mittfält. JJ (som intervjun i BT gör gällande att han bör kallas) och Baldursson kompletterar varandra perfekt. JJ alltid klok med boll och Baldursson ger varje motståndare mindre än en new york-sekund på sig att hantera bollen.

Eftersom dessa båda allt som ofta klarar uppgiften kan Baidoo bara ligga på rulle mellan back och mittfält. Man kan nästan glömma bort honom och sen plötsligt kommer bollen fram och allt blixtrar till.

Och det är bara precis i början av säsong, det här kan bli ungefär hur bra som helst.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 21 februari 2024 kl 11.33
Elfsborg verkar inte bry sig så mycket att A-laget har match idag om 90 minuter. Inte ett ord om matchen på hemsidan.

Spelas den? Till och med Discovery har slopat matchen, när jag kollade i förra veckan fanns den med som att den skulle sändas idag, men nu är den borta.


Roland Dellton, Lerum - onsdag 21 februari 2024 kl 11.52
BT sänder matchen kl 13.

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 21 februari 2024 kl 12.55
Odd blir nog besvikna om de får möta ett B-lag, i stil med det lag Vårgårda skrev ner i måndags. Knappast att de møter Sveriges nest beste lag i så fall.

Bo Andersson, Hässelby - onsdag 21 februari 2024 kl 14.51
Men sååå besvikna kan dom ju inte blivit m.t.p. resultatet…

Bertil Lindh, Trollhättan - onsdag 21 februari 2024 kl 14.58
Seger med 3 mot 1. Jebara, Söderberg och Hedłund på straff. Alla gulsvarta mål sista kvarten efter underläge. Bäst på,plan Elfsborgs lagkapten Besfort Zeneli.

Peter Olsson, Borås - onsdag 21 februari 2024 kl 15.18
Någon som kan ge kommentarer om hur spelet var för oss som inte hade möjlighet att se?

Lars Alexandersson, Linköping - onsdag 21 februari 2024 kl 16.13
Referat på Odds hemsida: Tap mot Sveriges nest beste lag.

Erik Nilsson, Linköping - onsdag 21 februari 2024 kl 18.41
Spelet var bra, överlag. Elfsborg dominerade totalt förutom en period i början av andra halvlek när Odd gjorde sitt mål och tog över lite.

Jag vet inte om Odds uppställning var reservbetonad, men hursomhelst var vi klart bättre, så vi har en konkurrenskraftig bänk.

Kaib och Jebara bäst i laget på sin kant. Kaib har inte tappat sin snabbhet och Jebara närmar sig en startplats i mina ögon.

Uppenberg såg inte jättelugn ut så jag hoppas ryktena om att Elfsborg sonderar marknaden stämmer.


Bo Andersson, Hässelby - torsdag 22 februari 2024 kl 8.41
Thelin i Expressen : – Stefan (Andreasson, klubbchefen) är vårt DNA.

Mattias Palm, Fristad - torsdag 22 februari 2024 kl 9.36
Plus-artikel Bo, kan du klippa ut texten och klippa in i ett inlägg här?

Anders Hultin, Borås - fredag 23 februari 2024 kl 9.08
Det är redan över 400 sålda till bortasektionen i matchen mot ÖIS. Såg att det var totalt 1700 sålda ink deras seriebiljetter, så det kommer utan tvekan kännas som hemmaplan för oss. Tveka inte på att ta er till Hisingen, bussarna från Borås är fyllda men ta gärna egen bil så Eleganterna får ett riktigt fint stöd på plats!

Kjell Lidén, Skövde - fredag 23 februari 2024 kl 12.26
En Falköpingsbo har dömts till 40 dagsböter och tillträdesförbud till alla fotbollsarenor i Sverige. Det var fotbollsmatchen mellan Elfsborg och Halmstad på Örjans Vall i höstas,som han hade med sig 2st bengaler in på Arenan. Jaha hur förhåller detta sig till alla andra bengalbränningar som förekommer på Arenorna.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 23 februari 2024 kl 14.44
Kjell>>>> Endast ett fåtal grips med bengaler eller som eldar/eldat och ännu färre åtalas.
En Hammarbyare dömdes nyligen i Borås efter att han togs med en bengal på väg in till matchen mot IFE, men det är som sagt mycket få som döms.

Lars Alexandersson, Linköping - fredag 23 februari 2024 kl 15.56
Passande att bengalen uttalas bäng-galen.

Jörgen Willborg, Borås - fredag 23 februari 2024 kl 20.43
Bernhardsson gjorde som inhoppare sitt första mål för Kiel i kväll, reducering till 3-4 hemma i seriefinalen mot St Pauli. Det räckte inte, mitt andralag vann och drar ifrån i toppen av Zweite.

Imorgon blir det promenadseger för mitt förstalag, 4-0.


Jörgen Willborg, Borås - fredag 23 februari 2024 kl 21.05
Bernhardssons mål i slutet av klippet.

Peter Olsson, Borås - lördag 24 februari 2024 kl 0.52
Hittade en Aftonbladet(Plus)-artikel där de ställt frågor till 124 allsvenska spelare om massor av saker.

Jimmy Thelin är t.ex. allsvenskans tredje bästa tränare efter Rydström och Hellberg enligt denna.

Men det som stack ut mest, är "Vilket lag har bäst supportrar, du får inte välja ditt eget".

Elfsborg kommer toksist.
Å andra sidan, på listan "Vilket lag har sämst supportrar" kommer Elfsborg inte med alls, eftersom jag då utgår från att vi inte fick några röster.

Är alldeles för dåligt insatt i hur andra klubbar har utvecklats med sina supportrar de senaste åren, men det som har hänt på Borås Arena har varit till 99% fantastiskt. Det är ett grymt tryck, det sjungs, det är massor av folk, det är tifo.

Eloge till alla som sliter för detta.

Men i hyllningen vill jag samtidigt be om en sak..

Kan vi detta år skita i att ropa ho-ho-ho-horunge, vilket bara känns patetiskt och omoget.

Samt, hata hata hata göteborg (framförallt när vi inte möter lag från göteborg). Jag har full förståelse för att IFK inte är ett älskat lag i Borås, men det börjar kännas lite väl storebrorskomplex.

Kör igång ytterligare sång om Elfsborg istället, för det producerades det flera nya förra året.

Tack för mig och fortsätt kämpa.

Förövrigt anser jag att ÖIS skall besegras!

Tomas Kolles, Dalsjöfors - lördag 24 februari 2024 kl 9.58
Ortroligt viktigt att få några tävlingsmatcher i benen innan Allsvenskan kör igång.👍🏻
Det saknades i fjol.

Krossa ÖIS!!


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 24 februari 2024 kl 10.05
Peter >> Några frågor, som du kanske har svar på: Hur många lag fanns med i respektive lista? Kunde spelarna bara rösta på ett lags supportrar på varje fråga, eller var det en rangordning?

Bara för att spelare tycker att ett annat lags supportrar är bäst - och kanske olika för olika spelare - betyder ju inte det att man tycker att Elfsborgs supportrar är dåliga, bara att man inte tycker att de är just bäst.

Rent hypotetiskt, i ett extremfall, skulle ju alla spelare ha kunnat tycka att Elfsborgs supportrar är näst bäst.

(Om jag minns rätt var väl gamla Folkpartiet i många år svenskarnas näst bästa parti utan att få så många röster i valen, som en jämförelse från politiken.)


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 februari 2024 kl 11.00
BT skriver om ÖIS matchannons där temat är Star Wars. Riktigt rolig.

"Öis har kört Star Wars-tema i sociala medier inför lördagens cupmatch med Stefan Andreasson i rollen som Darth Vader och Öis-försvararen Anton Andreasson som Luke Skywalker.
Om ni kan eran George Lucas vet ni att Darth Vader är jediriddaren som lockas över till den mörka sidan och blir den mest fruktade mannen i galaxen medan Luke Skywalker är hjälten som bekämpar imperiet – och visar det sig, Darth Vaders son. "


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 februari 2024 kl 14.58
Missade första halvlek så ingen aning om hur vi spelade. Elfsborg radar sedan upp chanser, fyra stycken på fyra minuter i början av andra halvlek.

Borde blivit minst två mål, men sedan??? Örgryte förvandlar vårt försvar(?) till statyer och gör två mål. Usch vad dåligt.

Så Luke Skywalker besegrades återigen Darth Vader.

Som tur är räddade GAIS möjligheten att gå vidare genom att ta en poäng.


Ronnie Karlén, Falköping - lördag 24 februari 2024 kl 15.00
Omgång 2 visar samma som mot GAIS… Baidoo har checkat ut mentalt och är inte bra i dag heller. Hedlund har också problem. Men stora problemet är att vi inte dödar matcher och öser på med målskyttet. Det förlorade vi guldet på ifjol. Och tyvärr är det ingen killer instinkt på flera spelare. Jalal och Rapp kommer göra mycket mål… men då får dom ha lite mer stake och vilja döda ”bolljävel” bakom linjen. Tur vi har Degen hemma i sista… för nån gång lär vi väl vinna….

Erik Nilsson, Linköping - lördag 24 februari 2024 kl 15.06
Ajaj. Plump i protokollet.

Inte var match man behöver byta två mittbackar de första 20...

Hult gör sin sämsta match i Elfsborgströjan. Men med alla chanser vi hade borde vi väl vunnit ändå.

Som tur är svänger det i gruppen och det blir en direkt avgörande match mot Degerfors.


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 24 februari 2024 kl 15.14
Ja, att bärga förstaplatsen genom att besegra Degerfors hemma i en direkt avgörande match ska väl inte vara några problem?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 februari 2024 kl 15.17
Lars>>>> Påminn oss inte om Degerfors hemma. .

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 februari 2024 kl 15.33
Har nu uppdaterat mig om vad som hände i första. Tro tusan att det blir galet när vi får byta båda mittbackarna redan innan det gått 20 minuter och Frick inte kunde starta. Snacka om uppförsbacke.

Fast återigen, om vi gjort mål i början av andra hade vi inte behövt diskutera matchen och förlust.

Tror att spelarna tänkte efter starten i andra att det här går ju bra, inga problem och då var det kört.
Att med den inställningen hamna i underläge gick inte att vända.

Hem och träna avslut så ordnar sig detta.


Tomas Kolles, Dalsjöfors - lördag 24 februari 2024 kl 17.28
”Vi skall bara slå Degerfors i sista..”

Vilken märkligt deja vu jag fick…🤥


Lars Alexandersson, Linköping - lördag 24 februari 2024 kl 18.11
Ändå tur i oskickligheten att GAIS kvitterade i slutminuterna - annars hade vi ju varit tvungna att slå Degerfors med tre måls marginal.

Om ÖIS slår GAIS måste både Elfsborg och Degerfors vinna. Kan bli intressant i slutet av matchen. Apropå déjà vu.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - lördag 24 februari 2024 kl 18.18
Detta med att missa klara målchanser är dyrbart, inte bara idag. Hade vi gjort tre mål mer än vi gjorde ifjol så hade vi vunnit guld! Gudarna ska veta att vi missade många solklara chanser i vinstmatcherna då.

I fotboll är det livsviktigt att göra mål på åtminstone varannan solklar chans!

Igår tappade Real Sporting San Josès andralag två poäng just genom att missa en helsikes massa solklara målchanser och på slutet fick Barrial en straff som gav kvittering.

Idag hade Sheffield Wednesday massor av chanser att punktera matchen mot Bristol City genom att göra 3-1. Nu blev det istället en nagelbitare på slutet när vi fick en spelare utvisad, men Owls höll ut och tog tre värdefulla poäng genom seger med 2-1.
Tyvärr vann de flesta andra bottenlagen också, men vi har fortfarande chansen.


Ronnie Karlén, Falköping - söndag 25 februari 2024 kl 12.30
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/Q7GAq8/forskaren-sara-vet-mest-av-alla-om-pyroteknik-och-bengaler-det-ar-bra

Gert Rehn, Göteborg - måndag 26 februari 2024 kl 10.43
Ronnie. Sara säger också att bengaler är olagliga att använda på arenorna och så skall det också förbli. Hon säger också att matchavbrott är av ondo. Om det måste brännas, var lite smidigare, gör det före avspark så att matchen inte påverkas.
Aftonbladet visar också på tolv fall där folk blivit skadade av pyroteknik på läktarna. Det är inte ett ofarligt "nöje".

Ronnie Karlén, Falköping - måndag 26 februari 2024 kl 10.56
Gert… det är ju också så att den otroligt dåliga allsvenskan drar publik som aldrig förr. Det är ungdomar som kommer,framtidens besökare och framtidens sittplats publik. Det är inte gamla tjuriga,gnälliga gubbar i min ålder. Framtiden är tifo,bengaler,sånger,flaggor och koreografier. Nu hoppas jag att Elfsborgs läktaren växer runt på ålgårdsläktaren. Och det lär nog ske om resultaten kommer. Då kommer ännu mer ungdomar till Arenan. Underbart. Det är bra med ungdomar som brinner för fotboll och Elfsborg. Legalisera bengaler. Och bränn vid inmarsch i samband med tifo.

Peter Olsson, Borås - måndag 26 februari 2024 kl 16.30
Har någon koll på när årets matchtröjor kommer och hur det där fungerade? Köpte två stycken för att uppdatera min och grabbens garderober i samband med seriebiljetten.

Ronnie Karlén, Falköping - måndag 26 februari 2024 kl 18.59
Peter… presentation på torsdag av nya tröjan. Sen kan det säkert tillkomma nån sponsor extra framledes. Denna tröja blir nog en ren tröja utan olika former av e

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 27 februari 2024 kl 16.26
BT.
Enligt vår sjukgymnast Tania Nilsson har vi har mittbackar till matchen på söndag.

"– Det kommer vi absolut att ha, förhoppningsvis kommer allihopa att vara tillgängliga, säger hon.

Hur är status med Ahmed Qasem?
– Han tränar på som vanligt och vi är medvetna om vad det är för problem och det är inget allvarligt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - tisdag 27 februari 2024 kl 17.15
Fotbollskanalen om läget i grupp 2 med fokus på Elfsborg.

Emelie Hultin, Borås - onsdag 28 februari 2024 kl 8.47
Peter - Det brukar vara så att om man inte kan komma när tröjan lanseras (alltså imorgon). Så kan man hämta ut de på Intersport.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 februari 2024 kl 11.19
Elfsborg uppdaterar skadeläget och då blir jag lite undrande. Igår skrev ju BT att alla var i träning, men idag är det bara Yegbe enligt Tania Nilsson sjukgymnasten och det är ju bra.

Holmén och Henriksson ska vara i träning kommande dagarna. Matchen mot Degerfors är på söndag, är de då spelklara? Förhoppningsvis om de kommer igång att träna för fullt imorgon eller på fredag.

Frick kommer att börja träna närmsta tiden, låter inte som att han kan starta på söndag, eller?

Glädjande nyhet är väl att nye islänningen Eggert är igång så smått, har under veckan påbörjat löpning och bollhantering igen


Kjell Lidén, Skövde - onsdag 28 februari 2024 kl 12.56
Hammarbys medlemmar har lagt en motion till deras årsmöte om att avsätta Reinfeldt. Det borde flera klubbar göra.

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 februari 2024 kl 14.48
På söndag tycker jag att Jarjuè och Buhari startar som MB, finns ju ingen anledning att riskera långvariga skador på Henriksson och Holmèn även om de kommer i träning på torsdag/fredag. Möjligen på bänken.

Med tanke på Fricks skadesituation ifjol så bäst att vila honom också.

Framåt satsar vi då på Jalal och Krasniqi kommer in istället efter 60 minuter.

Kjell>>> Bajens fans gör rätt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 februari 2024 kl 15.08
Elfsborg delar i ett fyraårigt projekt för damfotbollen:

"Traditionellt har de flesta studier om fotbollsspelare fokuserat på manliga spelare, men i takt med att damfotbollen utvecklas, med ett allt explosivare och mer tekniskt spel i högre fart, krävs ny kunskap baserat specifikt på damspelarnas unika förutsättningar. Detta samtidigt som damspelare idag är överrepresenterade i vissa typer av skador."

Jättebra, men varför använder inte Elfsborg och universitet konsekvent det svenska språket för titlar?

Dan Fransson, doktorand vid Göteborgs universitet. Head of Performance vid IF Elfsborg?

Albin Oldberg, Master student vid Göteborgs universitet och Fitness Coach för U19 och IF Elfsborgs damlag? Svengelska är bara dumt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 februari 2024 kl 15.59
Köp två eller fler biljetter och betala halva priset, det erbjudandet gäller alla biljetter i matchen mot Degerfors för medlemmar i IFE.

Det gör att även en medlem som har årskort kan fixa in två eller fler kompisar för halva priset.

Hade det inte varit för resekostnaden hade jag nappat.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 februari 2024 kl 17.12
Jag är ju inte förvånad över att Söderbrödernas AB gått på en mina när det gäller sponsorn, Huski Chocalate.

Märkligt företag som hade liten försäljning men enorma sponsorsatsningar. Förutom Bajen, Indycar och Millvall. Millvall som i december ifjol stämde Huski för att inga pengar kom.

Fotbollskanalen skriver om att SBAB gjorde en förlust på 12,5 miljoner ifjol beroende på mindre inkomster i spelarförsäljningar, men även på sponsorsidan:

" I årsredovisningen skriver också Hammarby om sitt uppbrott med tidigare huvudsponsor Huski Chocolate. De har, tillsammans med huvudägaren Kvalitena AB, "inte fullföljt sina betalningsåtaganden" och därför har en "större skuld" till Bajen uppstått."

Tror Elfsborg har bättre koll med sin satsning på främst lokala bolag som sponsorer.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 februari 2024 kl 17.22
Lite rykten.

Enligt Fotbollskanalen så snuvas IFE av BP på värvning av Lucas Bergström, Chelseas reservmålvakt.
Nu har jag har svårt att se vare sig IFE eller BP kunna erbjuda en lön som är i närheten av vad Lucas har idag och skulle kunna få i en lägre division i England. Där lönerna är löjligt höga. Något som ruinerar klubbarna.

Nåväl, enligt Fotbollskanalen så skulle IFE nu istället vara ute efter Filip Sidklev 20 allsvenska matcher för Brommapojkarna ifjol, även Basel sägs vara ute efter samme målis. .


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - onsdag 28 februari 2024 kl 17.27
Mer rykten. Enligt GP så är vi nära att värva Arber Zeneli. Eftersom artikeln är låst vet jag inte mer, men det verkar som att FIFA fattat ett beslut.

Ska vi tro att Arber dyker upp i nya matchtröjan imorgon på Åhaga?


Anders Lindborg, Varberg - onsdag 28 februari 2024 kl 22.50
GP-artikeln:
GP har tidigare skrivit att Arber Zeneli är högaktuell för en återkomst till Elfsborg. Både spelaren själv och Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson har öppet bekräftat att parterna ihop arbetar för att hitta en lösning på situationen som uppstått – en situation som varit allt annat än lätt. – Vi jobbar hårt för att han ska kunna bli elfsborgare. Vi jobbar på det ihop, så mycket vågar jag säga, sa Andreasson till GP för över en månad sen. – Jag kan Elfsborg utan och innan. Jag känner mycket folk här och har haft bra kontakt med Jimmy, och brorsan spelar här också. Det hade varit otroligt roligt att komma tillbaka. Men man vet aldrig, bollen är rund, sa Zeneli några dagar senare. Det som har hänt är att den 28-årige ytterspelaren hamnat i en tvist med sin förra turkiska klubb, Adana Demirspor, som enligt uppgifter inte betalat ut lön till Zeneli. Fifa är således inkopplade i ärendet och processen tar tid. Hoppas på besked i veckan Fram tills ett besked hamnar i Elfsborgs händer tränar Zeneli ihop med laget. GP frågade Jimmy Thelin, manager, vad senaste nytt är kring det potentiella nyförvärvet. – Vi inväntar beslut och hoppas få ett besked senare i veckan, svarar han. ​Börjar ni känna er stressade över att det inte kommer lösa sig i tid? – Jag är inte stressad över det, men det är en spelare som vi tycker väldigt bra om – både på planen och som person. Som sagt, vi kan bara invänta själva svaret och ta det därifrån. Det är det enda vi kan förhålla oss till. Om det inte skulle lösa sig med Arber, vill ni ändå förstärka på ytterpositionen då? – Vi har ett bra lag och är stolta över det laget som vi har. ​Du känner dig alltså nöjd med positionen även om han inte skulle bli klar? – Man är aldrig nöjd över något men man kan vara stolt och känna sig trygg med saker och ting. Men just nöjd kan man aldrig vara i den här branschen. Man måste alltid jobba vidare.

Peter Olsson, Borås - torsdag 29 februari 2024 kl 12.53
Nu har jag ju fått reda på NÄR tröjan släpps och att jag kan hämta den imorgon på Intersport.. All good, men ingenstans står infon om hur jag gör. Det enda jag har är ett Klarnakvitto i mobilen som säger att jag betalt för 2 matchtröjor. Scannar de seriebiljetten eller hur går de tillväga?

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 februari 2024 kl 16.21
Peter>>> När jag köpt matchtröja har jag bara visat kvitto på betalning när jag hämtat ut tröjan. I år blev det ingen tröja eftersom jag inte förnyat seriebiljetten.

Detta eftersom Elfsborg har valt att prioritera eldare framför hjärt- och lungsjuka.
Vi ska ha dialog med eldarna har ordföranden sagt, men ingen dialog med oss som inte tål rök.

Ifjol var jag tvungen att lämna matchen mot Blåvitt eftersom mitt hjärta efter infarkten inte längre klarar mycket rök och damm. När Caliman, sandmolnet från Sahara, kommer till Gran Canaria måste jag numera använda mask när nivåerna av partiklar är höga.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 februari 2024 kl 17.09
Med tanke på att söndagens match mot Degerfors är superviktig, seger krävs för att gå vidare, så verkar biljettförsäljningen inte visa det. Ingen rusning till sittplats så här långt. Lite märkligt. Är folk rädda för en upprepning av fjolåret?

Skulle det sluta som ifjol med oavgjort och ÖIS slår GAIS så måste väl någon form av rekord slås. Ett lag som får storstryk i första matchen med 0-5 går vidare!

Med risk för att jinxa så är jag ändå övertygad om att vi enkelt slår Degerfors med en segermarginal på minst tre mål. Framåt mot seger.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - torsdag 29 februari 2024 kl 17.33
BT publicerar en artikel från TT om en totalt hjärndöd idiot i Spanien.

"En spansk man har gripits misstänkt för rasistiska glåpord och dödshot mot en 8-årig flicka med Vinícius Júnior-tröja."
"Mannen, som uppges vara Atlético Madrid-supporter, ska ha trakasserat flickan före Madridderbyt mellan huvudstadens två stora fotbollsklubbar den 24 september förra året. "

Hur dum får man vara?


Kjell Lidén, Skövde - torsdag 29 februari 2024 kl 17.58
Ja eldarna verkar få göra som de vill på Elfsborgsläktarn.Som exempel ha jätteskynke över sig och svida om där bland annat. Alltså hålla på med rena olagligheter på läktaren är tillåtet ingen gör nåt åt det konstigt.

Petter Alburg, Växjö - torsdag 29 februari 2024 kl 19.31
Marcus Bundgaard Sørensen på väg in enl GP. Målvakt 197 cm lång

Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 mars 2024 kl 10.37
I väntan på söndag. Vad tycker vi om den nya tröjan?

Givetvis vore det bästa att ha den utan reklam, men pengarna styr numera, tyvärr. Jag tycker den är helt okej, ingen större skillnad mot ifjol och den "riktiga" gula färgen är kvar.

Fast fortfarande tycker jag att Pulsen borde acceptera att ha sitt namn i svart istället för rött, tycker det skär sig.

Rent av fult är Inputs svartvita reklam på sidorna, usch.

Eftersom vi år fyller 120 så har man tryckt en bild på Ordenshuset på Landala där klubben bildades 26/6 1904. Kul, men ingen människa i världen kommer att se den eftersom den är tryckt på insidan i nacken på tröjan. Hur tänkte man?

Bilden borde ju tryckts ihop med texten 26 juni 1904 som är tryckt under kragen på baksidan, snyggt.


Lennart Odhström, Las Palmas, Spanien - fredag 1 mars 2024 kl 11.14
Nu går det att köpa biljetter till de första sex första hemmamatcherna i Allsvenskan och givetvis till matchen mot Degerfors i cupen nu på söndag.

Läs nya (från 2/3 kl 2.27) / dagens / äldre inlägg - Skriv inlägg!